Σάββατο, 4 Ιουλίου

Για τη χθεσινή σύσκεψη σωματείων – συνδικαλιστών στη Θεσσαλονίκη μπροστά στη ΔΕΘ(ΦΩΤΟ+VIDEO)

image_pdfimage_print

Πραγματοποιήθηκε χθες στη Θεσσαλονίκη, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Εργατικού Κέντρου πλατιά σύσκεψη συνδικάτων και συνδικαλιστών με θέμα «το δικαίωμα στη συλλογική οργάνωση, στην πάλη και δράση είναι αδιαπραγμάτευτο. Διεκδικούμε σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής».

Μετά την εισηγητική ομιλία στη σύσκεψη, ακολούθησαν παρεμβάσεις από συνδικαλιστές που μετέφεραν την πείρα, τις προτάσεις τους και τη συμφωνία για το σχεδιασμό δράσης του επόμενου διαστήματος καθώς και με το αγωνιστικό πλαίσιο διεκδικήσεων.

Νωρίτερα, συνδικαλιστές από σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ ανέρτησαν γιγαντοπανό στην πρόσοψη του κτιρίου του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης με το σύνθημα: «Κάτω τα χέρια από τα Συνδικάτα και από τους αγώνες των εργαζομένων».

Κάντε κλικ για περισσότερες φωτογραφίες

 

Απόσπασμα απο την εισήγηση:

“Συναγωνιστές και συναγωνίστριες,

Οι εκλογές του Ιουλίου είχαν σαν αποτέλεσμα την αλλαγή στα κυβερνητικά έδρανα. Έχουμε συνέχεια της ίδιας αντεργατικής, αντιλαϊκής, βάρβαρης πολιτικής. Δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα καλό. Για αυτό λέμε καμιά αναμονή, καμιά πίστωση χρόνου.

Είδαμε προχθές τη συνάντηση Μητσοτάκη με τον ΣΕΒ, το ΣΕΤΕ και τους άλλους εργοδοτικούς φορείς και μαζί με αυτούς τον Παναγόπουλο με την παρέα του. Εκεί όπως γράφουν σήμερα τα δημοσιεύματα οι βιομήχανοι της Βορείου Ελλάδας  κατέθεσαν πρόταση ξανά, για τη νομοθέτηση ειδικών Οικονομικών ζωνών σε όλη τη  Βόρεια Ελλάδα, γύρω από τα μεγάλα λιμάνια σε όλη τη χώρα και τις βιομηχανικές ζώνες. Δηλαδή ειδικό καθεστώς φορολογικό για τα αφεντικά και τις εταιρείες και καθεστώς άγριας εκμετάλλευσης για τους εργαζόμενους όπου θα εξαιρούνται και από τις ελάχιστες συλλογικές συμβάσεις εργασίας και τα ελάχιστα που έχουν απομείνει από εργατικά δικαιώματα, χωρίς ελέγχους και χωρίς συνδικαλιστική οργάνωση και δράση.(…)”

Ολόκληρη η εισήγηση εδώ.

Comments are closed.