Για τα πολύνεκρα ναυάγια προσφύγων – Έγινε το Αιγαίο θάλασσα νεκρών

Δημοσιεύτηκε στις

ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΥΝΕΚΡΑ ΝΑΥΑΓΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΘΑΛΑΣΣΑ ΝΕΚΡΩΝ.

ΥΠΑΙΤΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΝΙΓΜΟΥΣ ΟΙ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ, ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΞΩΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ  ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ

Άλλη μια τραγική ημέρα ξημέρωσε σήμερα, με το Αιγαίο να γίνεται για πολλοστή φορά ο υγρός τάφος δεκάδων προσφύγων. Σε Λέσβο και Κύθηρα έγιναν δύο ναυάγια πλοιαρίων  που μετέφεραν πρόσφυγες και μετανάστες με τραγικό απολογισμό μέχρι τώρα 16 γυναίκες νεκρές και 15 αγνοούμενους. Αυτό είναι το αποτέλεσμα των συμφωνιών εγκλωβισμού των προσφύγων, στον περιορισμό της μετακίνησής τους, στον περιορισμό να ζήσουν μια κανονική ζωή. 

Υπαίτιοι του ξεριζωμού αυτών των ανθρώπων είναι αυτοί που κάνουν τους  ιμπεριαλιστικούς πολέμους και ληστεύουν τους λαούς, είναι οι ίδιοι που σηκώνουν φράχτες και εκδιώκουν από τα σύνορα τα ανθρώπινα ποτάμια επιβίωσης.

Είναι οι ίδιοι που χρησιμοποιούν αυτούς τους ανθρώπους σαν όπλα στους ανταγωνισμούς τους ζητώντας περισσότερα χρήματα για την διαχείριση των προσφύγων.

Είναι η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό στην οποία δεν χωράνε συναισθηματισμοί αλλά μόνο το παζάρι για το ποιος ληστής θα επωφεληθεί περισσότερο.

Αυτή η καθημερινότητα δεν πρέπει να γίνει συνήθεια στην ελληνική κοινωνία, δεν πρέπει να συνηθίσει τις τραγωδίες που βλέπει να εξελίσσονται μπροστά στα μάτια της.

Η θλίψη που  νιώθουν όλοι οι άνθρωποι, μπροστά σε αυτές τις εικόνες, πρέπει να γίνει αγώνας ενάντια στις συμφωνίες εγκλωβισμού όπως αυτή ΕΕ-Τουρκίας, ενάντια στους πολέμους και στον ξεριζωμό των ανθρώπων από τις πατρίδες τους.

Να παλέψουμε ώστε η χώρα μας να σταματήσει να εμπλέκεται άμεσα ή έμμεσα στους ληστρικούς πολέμους, να παρέχει διευκολύνσεις και βάσεις ως ορμητήρια φονιάδων των λαών.

Να δημιουργηθούν επιτροπές ασύλου  μέσα στην Τουρκία με ευθύνη του ΟΗΕ και ΕΕ και να δίνεται η δυνατότητα σε όποιον πρόσφυγα το επιθυμεί να ταξιδεύει ελευθέρα στην χώρα προορισμού του. Καλούμε τα συνδικάτα και τον λαό να συνεχίσει με μεγαλύτερη ένταση την αλληλεγγύη του στους πρόσφυγες και μετανάστες

Περισσότερα

Μεγάλες αγωνιστικές στιγμές στη ΛΑΡΚΟ – Νεκρωσε η Λοκρίδα (ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ)

Η μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση στη ΛΑΡΚΟ στέλνει μήνυμα: Κανείς δεν πρόκειται να πετάξει έξω...

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΣΤΙΣ 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ

Κανείς δεν πρόκειται να πετάξει έξω από τη δουλειά τους, τα σπίτια τους, τον...

Συγκέντρωση Τετάρτη 17 Ιούλη στις 10.30 στην είσοδο του εργοστασίου της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα

Οι εργάτες της ΛΑΡΚΟ δεν είναι μόνοι τους 10.30π.μ. στην είσοδο του εργοστασίου στη...