Για κινητοποίηση σε ΔΕΗ και Υπουργείο Εργασίας(ΦΩΤΟ+VIDEO)

Δημοσιεύτηκε στις

Κινητοποίηση στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ στην Αθήνα πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί ομοσπονδίες και συνδικάτα. Στην κινητοποίηση καταγγέλθηκε η απόφαση της κυβέρνησης να επιβάλλει αυξήσεις από 16% έως 19% στο ηλεκτρικό ρεύμα αλλά και να προχωρήσει στη πλήρη ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ που θα σημάνει απολύσεις εργαζομένων και διακοπή ρεύματος σε χιλιάδες φτωχά, λαϊκά νοικοκυριά που αδυνατούν να ανταποκριθούν στους ήδη «φουσκωμένους» λογαριασμούς.

Παράλληλα οι ταξικές δυνάμεις αποδοκίμασαν τη στάση της διοίκησης της ΔΕΗ που ενώ γνώριζε για τη παράσταση διαμαρτυρίας και για το αίτημα συνάντησης μαζί της, κωλυσιεργούσε με σκοπό να την αποφύγει, όπως και έγινε.

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε πορεία μέχρι το Υπουργείο Εργασίας όπου καταγγέλθηκαν τα σχέδια κυβέρνησης-εργοδοσίας ενάντια στη συλλογική οργάνωση και πάλη των εργαζομένων, τις συλλογικές διαδικασίες τους, την ηλεκτρονική ψηφοφορία και το ηλεκτρονικό μητρώο. Με σύνθημα κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα και τους αγώνες των εργαζομένων.

Δείτε εδώ φωτογραφίες:

ΔΕΗ: https://flic.kr/s/aHsmGFuaeT

Υπ.Εργασίας: https://flic.kr/s/aHsmGFwMv7

 

 

Περισσότερα

Οι προσυγκεντρώσεις για την Απεργία στις 28 Φεβρουαρίου έχουν οριστεί στις 9.30πμ

Στις 9:30 πμ έχουν οριστεί οι προσυγκεντρώσεις για την απεργιακή συγκέντρωση στα Προπύλαια, την Τετάρτη 28 Φλεβάρη. Συγκεκριμένα,...

Περιοδείες, Συσκέψεις, εξορμήσεις ενόψει της απεργίας (Φωτό)

Εκατοντάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις έχουν ριχτεί στη μάχη της απεργίας στις 28 Φλεβάρη και πραγματοποιούν...

Απεργιακή κινητοποίηση γιατρών και εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία ΒΙΝΤΕΟ ΦΩΤΟ

Δείτε στους παρακάτω συνδέσμους φωτογραφίες και βίντεο από την απεργιακή κινητοποίηση που πραγματοποίησαν χθες...