Για κινητοποίηση σε ΔΕΗ και Υπουργείο Εργασίας(ΦΩΤΟ+VIDEO)

Δημοσιεύτηκε στις

Κινητοποίηση στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ στην Αθήνα πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί ομοσπονδίες και συνδικάτα. Στην κινητοποίηση καταγγέλθηκε η απόφαση της κυβέρνησης να επιβάλλει αυξήσεις από 16% έως 19% στο ηλεκτρικό ρεύμα αλλά και να προχωρήσει στη πλήρη ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ που θα σημάνει απολύσεις εργαζομένων και διακοπή ρεύματος σε χιλιάδες φτωχά, λαϊκά νοικοκυριά που αδυνατούν να ανταποκριθούν στους ήδη «φουσκωμένους» λογαριασμούς.

Παράλληλα οι ταξικές δυνάμεις αποδοκίμασαν τη στάση της διοίκησης της ΔΕΗ που ενώ γνώριζε για τη παράσταση διαμαρτυρίας και για το αίτημα συνάντησης μαζί της, κωλυσιεργούσε με σκοπό να την αποφύγει, όπως και έγινε.

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε πορεία μέχρι το Υπουργείο Εργασίας όπου καταγγέλθηκαν τα σχέδια κυβέρνησης-εργοδοσίας ενάντια στη συλλογική οργάνωση και πάλη των εργαζομένων, τις συλλογικές διαδικασίες τους, την ηλεκτρονική ψηφοφορία και το ηλεκτρονικό μητρώο. Με σύνθημα κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα και τους αγώνες των εργαζομένων.

Δείτε εδώ φωτογραφίες:

ΔΕΗ: https://flic.kr/s/aHsmGFuaeT

Υπ.Εργασίας: https://flic.kr/s/aHsmGFwMv7

 

 

Περισσότερα

Αλληλεγγύη στο μεγάλο αγώνα των εργαζομένων της Γερμανίας

Το ΠΑΜΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους της Γερμανίας που κατεβαίνουν μαζικά αυτές...

50 τόνοι ανθρωπιστικού υλικού και ειδών πρώτης ανάγκης φορτώθηκαν από το Εργατικό Κέντρο Πειραιά

Συνεχίζουν τα σωματεία και οι μαζικοί φορείς να γεμίζουν φορτηγά, με την υλική βοήθεια...

Κάτω από λαϊκή παρέμβαση αποτράπηκε νέα έξωση από πρώτη κατοικία

Με παρέμβαση που πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ και το Στέκι Εργαζομένων και Νεολαίας Πατησίων-Κυψέλης «Καίτη Πανοπούλου» αποτράπηκε η...