Γενική Συνέλευση Συνδικάτου Τηλεπικοινωνιών :Ψήφισμα Αλληλεγγύης στην Εργατικής τάξης της Γαλλίας

Δημοσιεύτηκε στις

Το ΣΕΤΗΠ, μέλος του ΠΑΜΕ, εκφράζει την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους της Γαλλίας και στις απεργιακές σας κινητοποιήσεις.

Η επίθεση των κυβερνήσεων και των μονοπωλιακών ομιλών σε μισθούς, συντάξεις, στο οργανωμένο κίνημα δείχνει πως απέναντί μας έχουμε κοινό εχθρό. Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζοντας το έργο του ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζει, μετά το χτύπημα στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, νέο γύρο επίθεσης στην Κοινωνική Ασφάλιση. Η ιδιωτικοποίηση του κοινωνικού χαρακτήρα  της ασφάλισης, η μετατροπή της σε ατομική ευθύνη του εργαζόμενου, για εμάς είναι αιτία πολέμου.

Ήδη στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών, οι ιδιωτικές ασφαλιστικές, τα ομαδικά συμβόλαια εφαρμόζονται στα μεγάλα μονοπώλια, εισάγοντας την λογική των ιδιωτικοοικονομικών κριτηρίων στην Υγεία και την Πρόνοια.

Οι εργαζόμενοι της Ελλάδας στις 30/11 δώσαμε μια πρώτη απάντηση μέσα από μαζικά και μαχητικά συλλαλητήρια.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας απέναντι στην επίθεση που δεχόμαστε. Στηρίζουμε την δική σας πάλη, τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις σας.

ΖΗΤΩ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ

Περισσότερα

Σωματείο ΕΝ.Ε.Δ.Ε.Π: Όλοι στην κινητοποίηση που θα γίνει την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2023 στις 10.00 στην Dovalue

Όλοι στην κινητοποίηση που θα γίνει την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2023 στις 10.00 στην...

Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας: Επιτυχία στην απεργία στην AVAX στη γραμμή 4 του ΜΕΤΡΟ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η απεργία του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας μαζί με το επιχειρησιακό...

Δημοκρατική Ενωτική Συνδικαλιστική Κίνηση – Εργατικό Κέντρο Πειραιά: Εμείς θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τα αιτήματα των εργαζομένων των νοσοκομείων

Καταγγέλουμε τις υπόλοιπες παρατάξεις της διοίκησης, ΕΡΣ(ΣΥΡΙΖΑ) ΕΠΑΚ(ΠΑΣΟΚ), ΔΑΚΕ(ΝΔ), ΤΕΣ, που αρνήθηκαν την απόφαση...