Φοιτητικοί Σύλλογοι Αθήνας: Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο! Οι φοιτητές είμαστε αποφασισμένοι!

Δημοσιεύτηκε στις

Σήμερα, Τρίτη 12 Δεκεμβρίου, εκλεγμένοι πρόεδροι Φοιτητικών Συλλόγων πραγματοποίησαν αιφνιδιαστική παρέμβαση την πρώτη μέρα της συνόδου των πρυτάνεων στο Καβούρι.

Στο πανό που ανήρτησαν μπροστά στην είσοδο του ξενοδοχείο ανέγραφε «Όχι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια – αναβάθμιση των σπουδών μας ΤΩΡΑ!».

Η σημερινή παρέμβαση αποτελεί ακόμα μια πρωτοβουλία οργάνωσης της πάλης των φοιτητών ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια, για αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν σπουδές, πτυχία με αξία και δουλειά με δικαιώματα!  Αυτές τις μέρες δεκάδες φοιτητικοί σύλλογοι οργανώνουν την ενημέρωση και την συμμετοχή στα συλλαλητήρια της Παρασκεύης.

Σε δηλώσεις τους από το σημείο ο Μιχάλης Φαναρτζής πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου Πανεπιστημίου Πειραιά ανέφερε ότι «Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων είναι αιτία πολέμου» και κάλεσε τους φοιτητές και τους Φοιτητικούς Συλλόγους να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις των επόμενων ημερών με αποκορύφωμα τον πανελλαδικό συντονισμό πάνω από 100 φοιτητικών συλλόγων στο Πανεπιστήμιο Πειραιά το Σάββατο 16 Δεκέμβρη.

Αντίστοιχα, ο Άγγελος Θωμόπουλος πρόεδρος του Φ.Σ. Τοπογράφων Μηχανικών Ε.Μ.Π. κατήγγειλε την απαράδεκτη στάση της αστυνομίας αφού επέλεξε να αντιμετωπίσει τους εκπροσώπους των φοιτητών ως εγκληματίες, κάνοντας ελέγχους και κατέληξε σημειώνοντας ότι «Δεν θα δεχτούμε τη διάλυση των πτυχίων μας! Δεν ανεχόμαστε την υποβάθμιση των σπουδών μας! Η κυβέρνηση μπορεί να είναι πλειοψηφία στην βουλή, εμείς όμως είμαστε η πλειοψηφία στα ΑΕΙ και θα μας βρουν απέναντι τους. Οι φοιτητές είμαστε αποφασισμένοι».

Κάλεσαν όλους τους φοιτητές να συμμετέχουν

Την Παρασκευή 11:00 π.μ. στην Σύνοδο των πρυτάνεων και στις 19:00 στο μεγάλο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα.

Στον Πανελλαδικό Συντονισμό πάνω από 100 Φοιτητικών Συλλόγων το Σάββατο 16/12 στις 11:00 π.μ. στο πανεπιστήμιο Πειραιά!

Περισσότερα

Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο: Περιοδείες στην προκυμαία και τον κόμβο της ΔΕΗ μπροστά στην απεργία 17 Απρίλη

«Οργώνονται» τους χώρους δουλειάς Κλιμάκιο της Διοίκησης του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου (ΠΕΚ), βρέθηκε από νωρίς...

Συνδικάτο Τροφίμων Ποτών Ν. Βοιωτίας: Κάλεσμα στην απεργία 17 Απρίλη

17 ΑΠΡΙΛΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ  Διαμαρτυρόμαστε και αγωνιζόμαστε γιατί δεν πάει άλλο. Δουλεύουμε στα Τρόφιμα - Ποτά...

Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής: 26 Απρίλη παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΔΥΠΑ για τους εργαζόμενους στη ΛΑΡΚΟ

Σε έκφραση αλληλεγγύης προς τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ την Τρίτη 16 Απριλίου, στις 12.30μμ...