Φοιτητικοί Σύλλογοι Αθήνας: 19 Μάρτη Όλοι στο φοιτητικό συλλαλητήριο στην Αθήνα

Δημοσιεύτηκε στις

Πέμπτη 19 Μαρτίου – ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, 12:00 ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

ΕΞΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ! ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ !

Χιλιάδες φοιτητές και φοιτήτριες σε όλη την Ελλάδα παρακολουθούμε με κομμένη την ανάσα, τις εικόνες φρίκης από το μακελειό που εξελίσσεται μετά την ιμπεριαλιστική επέμβαση των ΗΠΑ – Ισραήλ κατά του Ιράν. Η Μέση Ανατολή φλέγεται. 170 δολοφονημένες μαθήτριες μέσα στο σχολείο τους από τις πρώτες μέρες και ήδη τα θύματα μετριούνται σε χιλιάδες. Κατεστραμμένα κτήρια, ερημωμένες γειτονιές, καμένα σχολεία. Αρνούμαστε να συνηθίσουμε στη φρίκη, να γίνουμε «συνένοχοι στο φόνο»!

Η φωτιά αυτή έχει φτάσει στη γειτονιά μας. Κάθε στρατιωτική βάση των ιμπεριαλιστών στην περιοχή είναι στόχος αντιποίνων, όπως έχει άλλωστε επίσημα ανακηρυχθεί από το Ιράν και αποδειχθεί με την επίθεση στη Βρετανική βάση στην Κύπρο.

Η κυβέρνηση της ΝΔ βαθαίνει την εμπλοκή της χώρας στους πολεμικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ με την ουσιαστική συμφωνία των κομμάτων που “υποκλίνονται” στην πολιτική του κέρδους, όπως το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ κ.α. Η χώρα μας έχει γίνει ένα αμερικανικό ορμητήριο με στρατιωτικές βάσεις όπως στη Σούδα, την Αλεξανδρούπολη και αλλού. Η κυβέρνηση έχει στείλει πυροβολαρχία Patriot στη Σαουδική Αραβία για να φυλάει πετρελαϊκή εταιρεία, πολεμικά πλοία στη στρατιωτική επιχείρηση Aspides της Ευρωπαϊκής Ένωσης, φρεγάτα στην Ερυθρά Θάλασσα. Ετοιμάζεται να στείλει ακόμα και εκστρατευτικό σώμα στην κατεχόμενη Γάζα! Προχώρησε και σε ΝΑΤΟϊκή αποστολή φρεγατών και F-16 στην Κύπρο, για να φυλάνε τη Βρετανική βάση ορμητήριο των Αμερικανών. Είναι αδίστακτοι! Μετατρέπουν τη χώρα σε ορμητήριο πολέμου και ταυτόχρονα σε πιθανό στόχο αντιποίνων για έναν πόλεμο που δεν αφορά τον λαό.

Οι λαοί δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν μεταξύ τους. Μόνοι κερδισμένοι βγαίνουν οι εφοπλιστές, οι βιομηχανίες όπλων που κάνουν «χρυσές δουλειές», οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι στη χώρα μας που θέλουν να πάρουν μερίδιο από τη «λεία» του πολέμου. Για τα κέρδη τους κινδυνεύει η ζωή του λαού, η ζωή χιλιάδων συναδέλφων μας φαντάρων σε Κύπρο και Ελλάδα, χιλιάδων ναυτεργατών που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην εμπόλεμη ζώνη.

Τα προσχήματα περί «προστασίας του Κυπριακού λαού» δεν πείθουν ούτε μικρά παιδιά! Αν νοιάζονταν για τον Κυπριακό λαό, θα απαιτούσαν να κλείσουν εδώ και τώρα οι στρατιωτικές βάσεις στην Κύπρο, να πάψει να αποτελεί ένα «αβύθιστο αεροπλανοφόρο» και θα κατήγγειλαν την τουρκική εισβολή και κατοχή, αντί να συνεργάζονται με την Τουρκία στο ΝΑΤΟ. Στόχος τους είναι η στήριξη των βρετανικών βάσεων και των ΝΑΤΟικών υποδομών που αποτελούν κρίσιμο κρίκο στους πολεμικούς σχεδιασμούς στην περιοχή και η προστασία των κερδών των εφοπλιστών. Άλλωστε, η φρεγάτα «Κίμων» ήδη απέπλευσε από την Κύπρο και πλέει στα ανοιχτά του Λιβάνου, ενώ πύραυλοι Patriot τοποθετήθηκαν τώρα κοντά στη βάση της Αλεξανδρούπολης που μπαίνει και αυτή στη στόχαστρο! Ταυτόχρονα, η Γαλλία στέλνει ολόκληρο στόλο στην εμπόλεμη ζώνη για να προασπίσει τα συμφέροντα της πετρελαϊκής εταιρείας Total και των εφοπλιστών.

 Καμία εμπιστοσύνη δεν μπορεί να υπάρξει στην κυβέρνηση του πολέμου και στα κόμματα που στηρίζουν την εμπλοκή, τους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ. Δε θα περιμένουμε πότε θα έρθει η σειρά μας, ούτε θα γίνουμε θύτης άλλων λαών. Δε δεχόμαστε η επιστήμη μας να αξιοποιείται για να σκοτώνονται οι λαοί, αντί να συμβάλλει στην άνοδο της ποιότητας ζωής. Δε θα ανεχτούμε να θυσιάζονται οι ανάγκες μας στη μόρφωση, στην υγεία, στη δουλειά με δικαιώματα για να δίνουν λεφτά για τους πολέμους τους. Δε θα πληρώσουμε εμείς τις οικονομικές συνέπειες του πολέμου τους, ενώ κάποιοι θα κερδοσκοπούν στις πλάτες του λαού. Δε θα σιωπήσουμε μπροστά στον καθημερινό «πόλεμο» στις ζωές μας που οδηγεί συνεχώς σε νέα Τέμπη. Ο λαός έχει τη δύναμη να ανατρέψει την βαρβαρότητα της πολιτικής που θυσιάζει τη ζωή των λαών για τα κέρδη των λίγων.

Τώρα πρέπει να δυναμώσει η πάλη σε κάθε σχολή και αμφιθέατρο, να σημάνει συναγερμός! Να δυναμώσει ο αγώνας για να μπει φρένο στα σχέδια που μετατρέπουν τη χώρα σε ορμητήριο πολέμου και στόχο αντιποίνων. Να δυναμώσει η αλληλεγγύη στον ιρανικό λαό και όλους τους λαούς που είναι θύματα της ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας. Τώρα ήρθε η ώρα να μιλήσουμε εμείς!

 ΠΕΜΠΤΗ 19 ΜΑΡΤΙΟΥ – ΜΕΓΑΛΟ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ 12:00 ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ 

Απαιτούμε:

  • Να ξεκουμπιστούν όλες οι ξένες στρατιωτικές βάσεις από την Αλεξανδρούπολη μέχρι την Σούδα!
  • Να ανακληθεί η ελληνική πυροβολαρχία Patriot από τη Σαουδική Αραβία και να επιστρέψουν πίσω όλες οι φρεγάτες του Πολεμικού Ναυτικού, τα F-16 και κάθε ελληνικό πολεμικό μέσο που βρίσκεται εκτός συνόρων. Κανένας φαντάρος ή στρατιωτικός έξω από τα σύνορα. Να μην τολμήσουν να στείλουν ελληνικό εκστρατευτικό σώμα στη Γάζα.
  • Να μην πληρώσει ο λαός τις συνέπειες της πολεμικής εμπλοκής! Καμία σκέψη για περικοπές σε Παιδεία και Υγεία.
  • Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες, σε όλα τα θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων.
  • Να σταματήσουν τα ΝΑΤΟϊκά προγράμματα και η πολεμική έρευνα στα Πανεπιστήμια μας. Δεν θα επιτρέψουμε η γνώση, η έρευνα, η επιστήμη μας να αξιοποιηθούν για τα αιματοβαμμένα σχέδια τους!
  • Να παρθούν ΤΩΡΑ, χωρίς άλλα προσχήματα και καθυστερήσεις, όλα τα μέτρα για να επαναπατριστούν στη χώρα τους οι ναυτεργάτες που βρίσκονται στην εμπόλεμη περιοχή! Κανένα πλοίο σε εμπόλεμη ζώνη!

«Στρατηγέ, ο άνθρωπος είναι χρήσιμος πολύ.
Ξέρει να πετάει, ξέρει και να σκοτώνει.
Μόνο που έχει ένα ελάττωμα:
Ξέρει να σκέφτεται.»

                                           Μπ. Μπρεχτ

Περισσότερα

Παλλεσβιακό Εργατικό Κέντρο: Συλλαλητήριο ενάντια στον πόλεμο και την ελληνική εμπλοκή

Καμιά θυσία για τον πόλεμο και τα κέρδη τους. Οργάνωση και αγώνας για την ανατροπή.  Συλλαλητήριο...

Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή: Κάλεσμα σε διευρυμένη σύσκεψη 23 Μάρτη

Καλούμε τα Α’βάθμια σωματεία της Ομοσπονδίας να συμμετάσχουν σε ευρεία σύσκεψη τη Δευτέρα 23...