Ευχαριστώ και Αλληλεγγύη από τα Συνδικάτα και τους Εργαζόμενους της Γαλλίας

image_pdfimage_print

Η στήριξη και αλληλεγγύη της ΠΣΟ και των ταξικών συνδικάτων διεθνώς στους αγώνες των εργαζομένων της Γαλλίας έχει αποτελέσει σημαντικό όπλο στους αγώνες και τις απεργίες που κρατάνε πάνω από 2 μήνες.

Θέλοντας να εκφράσουν την ευγνωμοσύνη τους προς την ΠΣΟ και τους εργάτες του κόσμου το Εργατικό Κέντρο Βαλ ντε Μαρν δημοσίευσε φωτογραφίες από τις 6 Φλεβάρη, μέρα απεργίας και κινητοποιήσεων στην Γαλλία όπου οι εργαζόμενοι στην συγκέντρωση στο Παρίσι κρατάνε αφισάκια με το Μήνυμα «ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ» και «ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΣΟ».

Ταυτόχρονα ο Γενικός Γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Βαλ ντε Μαρν, Cédric Quintin σημείωσε:

«Είναι μια συμβολική κίνηση ευγνωμοσύνης, αλληλεγγύης και ταξικού διεθνισμού προς την Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία. Αγωνιστικό μήνυμα στους συντρόφους μας στο Σαντιάγο, της Γενικής Ένωσης Εργατών της Κούβας, του ΠΑΜΕ στην Ελλάδα, της CGT Μπουρκίνα Φάσο… Για τις συντάξεις μας και για ένα καλύτερο κόσμο! Δεν παραδίδουμε τίποτα»

Παράλληλα, η Ομοσπονδία Χημικής Βιομηχανίας FNIC CGT Γαλλίας, Μέλος της ΠΣΟ, απέστειλε στο ΠΑΜΕ μήνυμα Αλληλεγγύης όπου σημειώνει:

«Αγαπητοί σύντροφοι,

Η FNIC CGT εκφράζει την στήριξη της και σας επιβεβαιώνει για την αλληλεγγύη της στον αγώνα που διεξάγετε ενάντια στην διάλυση των συνταξιοδοτικών και ασφαλιστικών συστημάτων.

Η διάλυση αυτή, όπως αυτή που επιχειρεί να επιβάλλει η κυβέρνηση της Γαλλίας σε εμάς, είναι μόνο μια απάντηση στις εντολές των καπιταλιστών που θέλουν με κάθε κόστος να βάλουν χέρι στα οικονομικά των συστημάτων κοινωνικής ασφάλισης μας.

Όμως είμαστε σίγουροι ότι οι εργαζόμενοι της Ελλάδας θα τους δώσουν την αρμόζουσα απάντηση, ότι: οι συντάξεις και η κοινωνική ασφάλιση είναι δικά μας και όχι των τραπεζιτών!

Ζήτω ο αγώνας των εργαζομένων της Ελλάδας και της Γαλλίας

Ζήτω η διεθνιστική Αλληλεγγύη

Ομοσπονδιακή Γραμματεία FNIC CGT»

 ΦΩΤΟ: https://flic.kr/s/aHsmLiP8M3

Βίντεο με δήλωση του Μέλους της Γραμματείας της FNIC CGT, Έρικ Σελίνι:

Comments are closed.