ΕΣΚ ΕΥΔΑΠ : Καταγγέλλουμε τη διοίκηση της ΕΥΔΑΠ για τους πλειστηριασμούς

image_pdfimage_print

Συναδέλφισσες- Συνάδελφοι

Καταγγέλλουμε τη διοίκηση της ΕΥΔΑΠ για την απαράδεκτη πρακτική που έχει εγκαινιάσει τα τελευταία χρόνια, να παρίσταται στα δικαστήρια που προσφεύγουν οι εργαζόμενοι της για να προστατεύουν τα σπίτια τους από τους πλειστηριασμούς και να καταθέτει ενάντια τους.

Με αφορμή πρόσφατο δικαστήριο του συναδέλφου μας Χαρατσή Μανώλη, εκλεγμένου με το ΠΑΜΕ  στην ΟΜΕ – ΕΥΔΑΠ για την ένταξη του στη ρύθμιση για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά (νόμο Κατσέλη) ήρθε στην επιφάνεια το εξής γεγονός:

Η ΕΥΔΑΠ έστειλε δικηγόρο της νομικής της υπηρεσίας ζητώντας να εκπέσει της ρύθμισης και να του πάρουν το σπίτι οι τράπεζες λέγοντας ούτε λίγο ούτε πολύ ότι είναι δόλιος δανειολήπτης μιας και ενώ ήταν ενταγμένος με προσωρινά μέτρα έκανε λήψη του σχολικού επιδόματος που προβλέπεται από την κλαδική ΣΣΕ των 400 ευρώ για κάθε παιδί καθώς και ενός μισθού που ζήτησε προκαταβολή λόγω οικονομικών δυσκολιών. Τα εν λόγο «δάνεια» αποτελούν ουσιαστικά προκαταβολές μισθού, είναι άτοκα, παρακρατούνται από το μισθό, δίνονται για τις αυξημένες ανάγκες των εργαζομένων (όπως οι ίδιες οι ανακοινώσεις της ΕΥΔΑΠ αναφέρουν) και είναι και όροι της ΣΣΕ.

Τις επόμενες μέρες επιβεβαιώθηκε ότι όχι μόνο ο συγκεκριμένος συνδικαλιστής αλλά και άλλοι εργαζόμενοι στην ΕΥΔΑΠ έχουν πέσει θύματα αυτής της άθλιας και αποκρουστικής πολιτικής της διοίκησης της ΕΥΔΑΠ η οποία πηγαίνει στα δικαστήρια και καταθέτει ενάντια στους εργαζόμενους.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και η διορισμένη από αυτήν διοίκηση της ΕΥΔΑΠ είναι απαράδεκτοι. Όλα αυτά τα χρόνια μας έχουν κόψει τους μισθούς μας κατά 35%, έχουν καταργήσει τα δώρα μας κι έχουν παγώσει την μισθολογική μας εξέλιξη. Έχουν γεμίσει την ΕΥΔΑΠ με όλες τις μορφές ελαστικών σχέσεων εργασίας (εργολαβικούς, ενοικιαζόμενους, μισθωμένους, οχτάμηνους, ατομικές συμβάσεις 4ωρης εργασίας, μπλοκάκια, μαθητεία, πρακτικάριους κλπ). Αδιαφορούν για τις συνθήκες δουλειάς. Σε πρόσφατη ημερίδα για την Υγεία και την Ασφάλεια, παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Υπ. Εργασίας, ο διευθύνων σύμβουλος  της ΕΥΔΑΠ είπε ότι οι εργαζόμενοι «χρειάζονται στειλιάρι» μεταθέτοντας την ευθύνη για τα εργατικά ατυχήματα στους ίδιους όταν οι μόνιμοι συνάδελφοί μας έχουν να πάρουν ΜΑΠ τρία χρόνια ενώ όλοι οι υπόλοιποι δεν τα «δικαιούνται».

Σε κάθε περίπτωση τους δηλώνουμε ότι αυτή η αντεργατική πολιτική που από τη μία στερεί τους μισθούς μας κι απ’ την άλλη μας κάνει έρμαια των τραπεζών είναι απαράδεκτη και τους δηλώνουμε ότι εμείς «δε θα κάτσουμε φρόνιμα» όπως μας συμβουλεύουν ορισμένοι για να μη μας πάρουν και το σπίτι και για να «ξεχάσουν» να παραστούν οι δικηγόροι της ΕΥΔΑΠ σε δίκες που μας αφορούν. Θα μας βρίσκουν συνεχώς μπροστά τους στην υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων, στον αγώνα για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας.

Comments are closed.