Τρίτη, 26 Μαΐου

ΕΣΚ-ΕΥΔΑΠ: «Εκεί που μας χρωστούσανε μας παίρνουν και το βόδι»

image_pdfimage_print

Μόνο ως τέτοια μπορεί να χαρακτηριστεί η απόφαση της πλειοψηφίας της ΟΜΕ – ΕΥΔΑΠ, δηλαδή των παρατάξεων της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ (ΣΥΡΙΖΑ),της ΔΑΚΕ και της ΠΑΣΚΕ και από κοντά και η παράταξη του ΣΕΚΕΣ (ΛΑΕ, ΜΕΡΑ25), να κοπεί χαράτσι από το μισθό κάθε εργαζόμενου της ΕΥΔΑΠ για να πάει δήθεν στο δημόσιο σύστημα υγείας, δηλαδή προς εκεί που διοχετεύει το χρήμα το Υπ. Υγείας, προς τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους της ιδιωτικής υγείας και όχι μόνο.

Πατώντας στα αισθήματα προσφοράς και αλληλεγγύης που κατακλύζουν το σύνολο των συναδέλφων μας ετούτη την περίοδο, επιδιώκουν να μαζέψουν ένα ακόμα κομπόδεμα, έστω και συμβολικό, για τους μεγαλεμπόρους του πόνου και της αρρώστιας.

Καλά τίποτε δεν καταλάβανε από τις συμβολικές συγκεντρώσεις που έγιναν εχθές σε δεκάδες Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας σε όλη την Ελλάδα;

Όσοι είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα, οι γιατροί και οι νοσηλευτές, θέλουν πρώτα και κύρια στήριξη των αιτημάτων τους. Απαιτούν από την κυβέρνηση προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μέτρα ατομικής προστασίας και το απαραίτητο υλικό. Θέλουν τα χρήματα των εργαζομένων να καλύψουν και να χρηματοδοτήσουν αυτές τις ανάγκες και όχι τους μεγαλοεργοδότες;

Καλά δεν άκουσαν τίποτα για τα 30 εκ. ευρώ δώρο στους κλινικάρχες; Δε βλέπουν ότι την ίδια στιγμή που η κατάσταση στα Νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας  πάει από το κακό στο χειρότερο, η κυβέρνηση αρνείται να επιτάξει τις ιδιωτικές δομές υγείας; Για τα 20 εκ ευρώ δώρο στους ιδιοκτήτες τηλεοπτικών καναλιών, ούτε για αυτά άκουσαν κάτι; Για τα νέα δισεκατομμύρια που ετοιμάζεται να δώσει η κυβέρνηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, δηλαδή από δικά μας χρήματα, στους επιχειρηματικούς ομίλους; Φυσικά και τα άκουσαν όμως αυτή την πολιτική υπηρετούν.

Αλήθεια όμως που ήταν η πλειοψηφία της ΟΜΕ – ΕΥΔΑΠ όταν οι εργαζόμενοι διεκδικούσαμε να καλυφθούν άμεσα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας; Όταν ζητούσαμε νέες προσλήψεις και μονιμοποίηση των συμβασιούχων; Όταν ζητούσαμε με ευθύνη της ΕΥΔΑΠ να εξεταστούν συνάδελφοι ή οποίοι είναι άρρωστοι σε καραντίνα και η διοίκηση αρνιόταν; Ήταν στα γραφεία με τη διοίκηση, δηλαδή με την κυβέρνηση και συμφώνησαν σε όλα τα αντιλαϊκά μέτρα που εφαρμόστηκαν στην επιχείρηση τις τελευταίες 3 εβδομάδες. Γι’ αυτό άλλωστε δε λένε κουβέντα ώστε να παγώσουν οι πληρωμές των τιμολογίων τις ΕΥΔΑΠ από τις φτωχές οικογένειες.

Δεν πρόκειται λοιπόν να ξεπλυθούν με τέτοιες αποφάσεις. Αυτοί που έχουν βάλει πλάτη να περάσει όλη αντιλαϊκή πολιτική στην ΕΥΔΑΠ και με την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και με την σημερινή της ΝΔ, το ίδιο κάνουν και τώρα καλώντας τους εργαζόμενους να βάλουν το χέρι ακόμα πιο βαθιά στην τσέπη για τα αυτονόητα που πρέπει να παρέχει ένα κράτος.

Οι εργαζόμενοι της ΕΥΔΑΠ δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό για να παρέχεται στο λαό της Αττικής το νερό και η αποχέτευση, ιδιαίτερα σε τέτοιες συνθήκες πανδημίας, κάτω από τις δύσκολες συνθήκες που έχει επιβάλει η κυβέρνηση και η διοίκηση της ΕΥΔΑΠ. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να δυναμώσουν τη φωνή τους και να απαιτήσουν ενίσχυση του δημοσίου συστήματος υγείας και προστασία των δικαιωμάτων μας στους χώρους δουλειάς. Να συμβάλει ο καθένας από εμάς με όποιο τρόπο μπορεί σε αυτή την υπόθεση.

Comments are closed.