ΕΣΚ-ΕΥΔΑΠ: Δε δεχόμαστε η ζωή και η υγεία μας να μπαίνουν στο ζύγι, τα δικαιώματα μας δε μπαίνουν σε καραντίνα

image_pdfimage_print

“Δε δεχόμαστε η ζωή και η υγεία μας να μπαίνουν στο ζύγι, τα δικαιώματα μας δε μπαίνουν σε καραντίνα”

Συναδέλφισσες- Συνάδελφοι

Η ΕΣΚ- ΕΥΔΑΠ και οι εκλεγμένοι της στα σωματεία και στην ΟΜΕ- ΕΥΔΑΠ από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό το πρόβλημα της επιδημίας του Κορονοϊού και πολύ πριν κηρυχτεί ως Πανδημία και παρθούν μέτρα με τις ΠΝΠ, ζήτησε να συνεδριάσουν τα όργανα και να πάρουν αποφάσεις για την προάσπιση της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων. Στο αίτημα μας ανταποκρίθηκε μόνο ο Σύλλογος Προσωπικού.

Οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ οργάνωσαν τελικά παρέμβαση στην διοίκηση της ΕΥΔΑΠ διεκδικώντας να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων που εξασφαλίζουν και την ομαλή παροχή υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης σε τόσο κρίσιμες συνθήκες .

Η διοίκηση της ΕΥΔΑΠ – δηλαδή η κυβέρνηση – στην παρέμβαση των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ απάντησε αρνητικά!

 • Η διοίκηση αρνήθηκε με ευθύνη της και οικονομική επιβάρυνση της, να εξεταστούν τα ύποπτα κρούσματα τα που υπάρχουν ήδη και αν επιβεβαιωθούν να γίνει προσεχτική “ιχνηλάτηση” των επαφών τους. Κρούσματα που ο ΕΟΔΥ τους λέει απλά να κάτσουν σπίτι. Αυτή η απόφαση είναι στη κυριολεξία βόμβα στην πιο κρίσιμη υπηρεσία, της ύδρευσης της πρωτεύουσας, πιο κρίσιμης μαζί με τα Νοσοκομεία
 • Η διοίκηση αρνήθηκε να αναστείλει την απόφασή της για υποχρεωτική και συνεχόμενη 14ήμερη εργασία που οδηγεί στην εντατικοποίηση της εργασίας και στην εξασθένιση του οργανισμού των εργαζομένων με αρνητικές συνέπειες για τους εργαζόμενους αλλά και όλο το λαό της Αττικής.
 • Η διοίκηση αρνήθηκε επιπλέον να αναστείλει την απόφαση της να κρατά σε επιφυλακή το προσωπικό αλλά ταυτόχρονα να χρεώνει και ρεπό σ’ αυτούς τους εργαζόμενους.

Επιμείναμε σε αυτά τα κρίσιμα ζητήματα για εμάς αφού προτεραιότητα αυτή την στιγμή είναι η διασφάλιση της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων αλλά και όλου του λαού που θα πληγεί αν μείνουν χωρίς νερό και αποχέτευση (τόσο απαραίτητων αγαθών ιδιαίτερα σήμερα) σε περίπτωση που μεγάλος αριθμός εργαζομένων ασθενήσει.

 • Η διοίκηση αρνήθηκε το δίκαιο αίτημα, οι εργαζόμενοι με ελαστικές σχέσεις εργασίας (εργολαβικοί εργαζόμενοι, 8μηνοι, ατομικές συμβάσεις κλπ) να προσληφθούν άμεσα με μόνιμες σχέσεις εργασίας. Σε κάθε περίπτωση όμως να έχουν τα ίδια Μέσα Ατομικής Προστασίας και το ίδιο ωράριο με το μόνιμο προσωπικό, να εξασφαλιστεί από την ΕΥΔΑΠ πως θα πληρωθούν κανονικά.
 • Η διοίκηση αρνήθηκε να παγώσει η πληρωμή των τιμολογίων των εργατικών και φτωχών λαϊκών νοικοκυριών. Αρνήθηκε να επανασυνδέσει παροχές φτωχών οικογενειών που ήταν κομμένες το προηγούμενο διάστημα λόγω χρεών.

Η ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ  ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΔΕ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΗ

Μένουμε δυνατοί, δε μένουμε όμως σιωπηλοί. Φοράμε όπου χρειάζεται μάσκα, μα η φωνή μας δε φιμώνεται. Δε δεχόμαστε η ζωή και η υγεία μας να μπαίνουν στο ζύγι, τα δικαιώματα μας δε μπαίνουν σε καραντίνα.

Ζητάμε εδώ και τώρα:

 • Επιτάχυνση όλων των προγραμματισμένων προσλήψεων καθώς και έκτακτες προσλήψεις (κατ’ εξαίρεση, επικαλούμενοι λόγους δημοσίου συμφέροντος και δημόσιας υγείας) σε Ύδρευση, Αποχέτευση και καθαρίστριες με πλήρες ωράριο και δικαιώματα .
 • Άμεσα να διενεργηθούν τεστ για τον εντοπισμό του Κορονοϊού σε όλα τα “ύποπτα κρούσματα” και αν επιβεβαιωθούν και σε όσους συναδέλφους τους ήρθαν σε επαφή μαζί τους.
 • Να σταματήσουν εδώ και τώρα τα 14ήμερα και η εναλλαγή εργασίας-επιφυλακής να γίνεται σε εβδομαδιαία βάση.
 • Να τηρηθεί ότι προβλέπει η νομοθεσία για το καθεστώς επιφυλακής χωρίς ταυτόχρονη χορήγηση ρεπό.
 • Να γίνονται καθημερινά προληπτικές απολυμάνσεις σε χώρους και οχήματα.
 • Να μην πληρώνουν τα λαϊκά νοικοκυριά για όσο διαρκεί η υγειονομική κρίση τους λογαριασμούς του νερού και ειδικά όσοι ενταχθούν στον ΚΑΔ και στο κοινωνικό τιμολόγιο να απαλλαγούν πλήρως από λογαριασμούς. Καμία διακοπή, άμεση επανασύνδεση σε όσους διακόπηκε.
 • Να μην διανοηθούν να αξιοποιήσουν αντεργατικές διατάξεις.
 • Μονιμοποίηση τώρα όλων των ελαστικών σχέσεων εργασίας που άλλωστε καλύπτουν όλες πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Comments are closed.