Παρασκευή, 29 Μαΐου

ΕΣΑΚ Εργαζομένων στην Alpha Bank: Ξεπερνάμε τις συμβιβασμένες ηγεσίες των συλλόγων ALPHA BANK και ΕΝΑΣ

image_pdfimage_print

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΣΧΙΣΗ-ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ

Συνάδελφοι,

Η ανακοίνωση της τράπεζας για την απόσχιση του τμήματος των κόκκινων δανείων δεν έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία. ‘Έρχεται να υπηρετήσει τα σχέδια τραπεζιτών ΤΧΣ και κυβέρνησης για μείωση του λειτουργικού κόστους, που σημαίνει επέκταση της φτηνής και ευέλικτης εργασίας, προκειμένου οι τράπεζες να είναι ανταγωνιστικές για να εξασφαλίζουν την ακόμα μεγαλύτερη κερδοφορία των μετόχων. Δηλαδή, πληρώσαμε τη κρίση τους με τις μειώσεις μισθών, τις ανακεφαλαιοποιήσεις, τώρα ζητάνε να πληρώσουμε και την ανάπτυξή τους. Οι ανακοινώσεις των ηγεσιών των συλλόγων που ακολούθησαν, τόσο του Συλλόγου της Αlpha Βank (παράταξη Ενωμένος Σύλλογος ), όσο και του ΕΝΑΣ (πρώην ΕΜΠΤΕ-ΠΑΣΚΕ), δείχνουν πραγματικά μέχρι που μπορεί να φτάσει ο εργοδοτικός -κυβερνητικός συνδικαλισμός. Αδυνατούμε να διακρίνουμε ποια έχει γράψει ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας και ποια οι εκπρόσωποι των εργαζόμενων!! Είναι ξεκάθαρο ότι οι πλειοψηφίες και των δύο Συλλόγων Αlpha Βank (παράταξη Ενωμένος Σύλλογος) και ΕΝΑΣ (πρώην ΕΜΠΤΕ-ΠΑΣΚΕ), σε πλήρη σύμπλευση και διατεταγμένη υπηρεσία, έχουν αναλάβει εργολαβικά τη μείωση του προσωπικού στη τράπεζα με κάθε τρόπο, εξασφαλίζοντας παράλληλα την κοινωνική ειρήνη για την εργοδοσία. Κοινώς, βάζουν πλάτη για να απολυόμαστε είτε με τις εθελούσιες είτε τώρα με την απόσχιση χωρίς να ανοίγει ρουθούνι.

 Όλοι αυτοί οι εργατοπατέρες, όχι μόνο δεν οργανώνουν τον αγώνα των εργαζόμενων, αλλά

  • Έχουν το θράσος να επικαλούνται ευκαιρίες για τη νέα γενιά, ενώ ήδη στη τράπεζα εκατοντάδες νέοι εργαζόμενοι δουλεύουν είτε με καθεστώς ενοικίασης είτε με μπλοκάκι με μισθούς πείνας και εργασιακά δικαιώματα λάστιχο.
  • Έχουν το θράσος να μιλούν για αξιοκρατία και σεβασμό της αξιοπρέπειας των συναδέλφων όταν ακόμα και τα δελτία αξιολόγησής γίνονται κατ ΄ εντολή της διοίκησης.
  • Έχουν το θράσος να αποκαλούν τους εργαζόμενους πρωταγωνιστές, τη στιγμή που σχεδιάζουν κεκλεισμένων των θυρών ως πεφωτισμένοι προκειμένου να μας φέρουν προ τετελεσμένων γεγονότων.
  • ‘Έχουν το θράσος να λοιδορούν κάθε μορφή αγώνα και διεκδίκησης, να καλλιεργούν σκόπιμα στους συναδέλφους εφησυχασμό, ενώ ήδη ανακοινώνουν στις Διευθύνσεις Καθυστερήσεων στη Λ. Συγγρού ότι οι εργαζόμενοι θα αποσχιστούν χωρίς καν να ερωτηθούν.

ΟΙ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΕΣ

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ-ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ

Κόντρα στη λογική του συμβιβασμού και της μοιρολατρίας η ΕΣΑΚ έγκαιρα προετοίμαζε τους εργαζόμενους για τα δύσκολα που έρχονται με ανακοινώσεις, περιοδείες στους χώρους δουλειάς, καλώντας σε επαγρύπνηση και αγωνιστική ετοιμότητα. Καλούμε τους συναδέλφους να αντλήσουν δύναμη από την πείρα τους: Καμία εμπιστοσύνη στις υποσχέσεις της τράπεζας και των συμβιβασμένων ηγεσιών των Συλλόγων Alpha Bank και ΕΝΑΣ για διασφάλιση των δικαιωμάτων μας. Περιφρουρούμε τα δικαιώματά μας οργανώνοντας τον αγώνα μας. Προσπερνάμε τις εργοδοτικές ηγεσίες των Συλλόγων. Οι εργαζόμενοι, τόσο στις διευθύνσεις που είναι υπό την απειλή της απόσχισης όσο και στους υπόλοιπους χώρους δουλειάς, να επιδιώξουν συνελεύσεις, να πάρουν αποφάσεις, να συμπορευτούν με την ΕΣΑΚ και το Κλαδικό Σωματείο Χρηματοπιστωτικού στο δρόμο της διεκδίκησης με βάση τις ανάγκες μας.

Διεκδικούμε:

-Καμία απόλυση-Καμία απόσχιση να μη γίνει δεκτή.

-Μόνιμη και σταθερή δουλειά για ΟΛΟΥΣ

Τα προεδρεία του Συλλόγου Alpha Bank και ΕΝΑΣ να ορίσουν άμεσα ΔΣ για απεργιακή απάντηση!

Συμμετέχουμε μαζικά στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 30/11/19, ενάντια στο έγκλημα σε βάρος της Κοινωνικής Ασφάλισης που ετοιμάζει η κυβέρνηση.

Comments are closed.