ΕΣΑΚ – Ενιαία Συνδικαλιστική Αγωνιστική Κίνηση : Αίτημα προς την Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης για προκήρυξη Απεργίας 16 Ιούνη

Δημοσιεύτηκε στις

Συνάδελφοι, η απεργία στις 10 Ιούνη, ήταν η καλύτερη απάντηση στην κυβέρνηση της ΝΔ και στον Υπουργό Εργασίας καθώς εκφράστηκε η παλλαϊκή και ομόθυμη απαίτηση: Το νέο αντεργατικό νομοσχέδιο είναι για τα σκουπίδια. Δεν διορθώνεται. Δεν βελτιώνεται. Αποσύρετε το τώρα!

Το νομοσχέδιο έκτρωμα θέλει να περάσει μέτρα που κατεδαφίζουν πολύ σημαντικές κατακτήσεις, που με αγώνες και θυσίες έχουν κερδίσει οι εργαζόμενοι τα τελευταία 100 χρόνια. Καταργείται το 8ωρο, επιβάλλεται 10ωρη απλήρωτη δουλειά με το πιστόλι στον κρόταφο των εργαζομένων (ατομικές συμβάσεις), αυξάνονται και φθηναίνουν οι υπερωρίες, επεκτείνεται και μονιμοποιείται η τηλεργασία, καταργείται σε ακόμα περισσότερους κλάδους η Κυριακή αργία, χτυπιέται παραπέρα το δικαίωμα της απεργίας, τίθεται υπό διωγμό η συνδικαλιστική δράση.

Οι εργαζόμενοι στέλνουμε στον αγύριστο, τα μέτρα που εξήγγειλε ο υπουργός Χατζηδάκης, γιατί ξέρουμε πως θα χτυπήσουν ανελέητα τα εργατικά λαϊκά δικαιώματα, πως μας ετοιμάζουν έναν μεσαίωνα στην εργασία. Οι εξαγγελίες έρχονται να ικανοποιήσουν τα πιο τρελά όνειρα των μεγαλοεργοδοτών και να χειροτερέψουν τη θέση των εργαζομένων σε κάθε περίπτωση. Οι προηγούμενες κυβερνήσεις αλλά και η σημερινή έχουν διαμορφώσει μία εργασιακή ζούγκλα και με το νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση θα βαθύνει πολύ περισσότερο την εκμετάλλευση που ήδη υφίστανται οι εργαζόμενοι στους χώρους δουλειάς.

Σαν συνέχεια των τριών προηγούμενων αιτημάτων μας από τις 19 και 29 Μάη και στις 1 Ιούνη αλλά και της πραγματοποίησης της απεργίας στις 10 Ιούνη, σας  καλούμε ΕΚ ΝΕΟΥ το ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης να συνεδριάσει άμεσα να πάρει απόφαση για Πανξθιωτική απεργία, για τις 16 Ιουνίου και να αποφασίσει πρόγραμμα ενημέρωσης και δράσης των σωματείων κι εργαζομένων του Ν. Ξάνθης. Με αυτό τον τρόπο να κλιμακώσουμε τον αγώνα ενάντια στο νέο αντεργατικό έκτρωμα. Ήδη έχουν αποφασίσει αντίστοιχες απεργιακές κινητοποιήσεις συνδικαλιστικές οργανώσεις σε όλη την Ελλάδα.

Απαιτούμε:

  • Να μην κατατεθεί, να αποσυρθεί άμεσα το νομοσχέδιο-έκτρωμα της κυβέρνησης για τα Εργασιακά. Κάτω τα χέρια από το ΟΚΤΑΩΡΟ.
  • Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι για την διευθέτηση του χρόνου εργασίας
  • Κάτω τα χέρια στην συλλογική οργάνωση και πάλη, από το δικαίωμα των εργαζόμενων στην απεργία.
  • Δουλειά με σύγχρονα δικαιώματα.

ΣΚΛΑΒΟΙ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ!

 

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Λάρισας: Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της TEXAN

Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της TEXAN-Να ικανοποιηθούν άμεσα τα δίκαια αιτήματά τους Το Εργατικό...

Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς: Για χορήγηση επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας σε ειδικευόμενους

Η ΕΙΝΑΠ θεωρεί απολύτως δίκαιο το αίτημα για χορήγηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής...

Εργατικό Κέντρο Λάρισας: Για το άνοιγμα των σχολείων

Παρά τις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις ότι τα σχολεία θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους με όλους...