ΕΣΑΚ – Ενιαία Συνδικαλιστική Αγωνιστική Κίνηση : Αίτημα προς την Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης για προκήρυξη Απεργίας 16 Ιούνη

Δημοσιεύτηκε στις

Συνάδελφοι, η απεργία στις 10 Ιούνη, ήταν η καλύτερη απάντηση στην κυβέρνηση της ΝΔ και στον Υπουργό Εργασίας καθώς εκφράστηκε η παλλαϊκή και ομόθυμη απαίτηση: Το νέο αντεργατικό νομοσχέδιο είναι για τα σκουπίδια. Δεν διορθώνεται. Δεν βελτιώνεται. Αποσύρετε το τώρα!

Το νομοσχέδιο έκτρωμα θέλει να περάσει μέτρα που κατεδαφίζουν πολύ σημαντικές κατακτήσεις, που με αγώνες και θυσίες έχουν κερδίσει οι εργαζόμενοι τα τελευταία 100 χρόνια. Καταργείται το 8ωρο, επιβάλλεται 10ωρη απλήρωτη δουλειά με το πιστόλι στον κρόταφο των εργαζομένων (ατομικές συμβάσεις), αυξάνονται και φθηναίνουν οι υπερωρίες, επεκτείνεται και μονιμοποιείται η τηλεργασία, καταργείται σε ακόμα περισσότερους κλάδους η Κυριακή αργία, χτυπιέται παραπέρα το δικαίωμα της απεργίας, τίθεται υπό διωγμό η συνδικαλιστική δράση.

Οι εργαζόμενοι στέλνουμε στον αγύριστο, τα μέτρα που εξήγγειλε ο υπουργός Χατζηδάκης, γιατί ξέρουμε πως θα χτυπήσουν ανελέητα τα εργατικά λαϊκά δικαιώματα, πως μας ετοιμάζουν έναν μεσαίωνα στην εργασία. Οι εξαγγελίες έρχονται να ικανοποιήσουν τα πιο τρελά όνειρα των μεγαλοεργοδοτών και να χειροτερέψουν τη θέση των εργαζομένων σε κάθε περίπτωση. Οι προηγούμενες κυβερνήσεις αλλά και η σημερινή έχουν διαμορφώσει μία εργασιακή ζούγκλα και με το νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση θα βαθύνει πολύ περισσότερο την εκμετάλλευση που ήδη υφίστανται οι εργαζόμενοι στους χώρους δουλειάς.

Σαν συνέχεια των τριών προηγούμενων αιτημάτων μας από τις 19 και 29 Μάη και στις 1 Ιούνη αλλά και της πραγματοποίησης της απεργίας στις 10 Ιούνη, σας  καλούμε ΕΚ ΝΕΟΥ το ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης να συνεδριάσει άμεσα να πάρει απόφαση για Πανξθιωτική απεργία, για τις 16 Ιουνίου και να αποφασίσει πρόγραμμα ενημέρωσης και δράσης των σωματείων κι εργαζομένων του Ν. Ξάνθης. Με αυτό τον τρόπο να κλιμακώσουμε τον αγώνα ενάντια στο νέο αντεργατικό έκτρωμα. Ήδη έχουν αποφασίσει αντίστοιχες απεργιακές κινητοποιήσεις συνδικαλιστικές οργανώσεις σε όλη την Ελλάδα.

Απαιτούμε:

  • Να μην κατατεθεί, να αποσυρθεί άμεσα το νομοσχέδιο-έκτρωμα της κυβέρνησης για τα Εργασιακά. Κάτω τα χέρια από το ΟΚΤΑΩΡΟ.
  • Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι για την διευθέτηση του χρόνου εργασίας
  • Κάτω τα χέρια στην συλλογική οργάνωση και πάλη, από το δικαίωμα των εργαζόμενων στην απεργία.
  • Δουλειά με σύγχρονα δικαιώματα.

ΣΚΛΑΒΟΙ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ!

 

Περισσότερα

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Επείγουσα έκκληση για την άμεση μεταφορά και νοσηλεία ασθενών εκτός της Λωρίδας της Γάζας

Κύριε Υπουργέ, Στις 30/03/2024 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας απεύθυνε έκκληση για την επείγουσα μεταφορά 9.000...

Εργατικό Κέντρο Εύβοιας : Παρέμβαση Εργατικού Κέντρου – Συνδικάτων στην πύλη της EVIOP – TEMPO

Αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας και Συνδικάτων της περιοχής πραγματοποιήσαμε σήμερα παρέμβαση στην πύλη...

Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής: Κάλεσμα συμμετοχής στη 41η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 6:30μμ ΣΤΗΝ «ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ»! 75 χρόνια από την ίδρυση...