Εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός επί το έργον

image_pdfimage_print

«Επί το έργον» βρίσκεται για άλλη μια φορά ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός. Αυτή τη φορά «επιστράτευσε» το εργατικό κέντρο Καβάλας, το οποίο ελέγχει, για να ζητήσει από το διορισμένο πλέον, με προσωρινή διαταγή, προεδρείο της ΓΣΕΕ να παρέμβει εγγράφως, ώστε «να μην επιτρέψουμε», όπως λένε, «στα μεμονωμένα άτομα μέλη της διοίκησης της ΓΣΕΕ και μέλη του ΠΑΜΕ να παραλαμβάνουν τα έγγραφα των εκλογών των σωματείων…» από το Πρωτοδικείο!

            Το διορισμένο προεδρείο της ΓΣΕΕ έσπευσε να συνδράμει με αντίστοιχο έγγραφο που βεβαιώνει ότι δεν έχει ζητήσει από το Πρωτοδικείο να χορηγούνται «σε τρίτους» τα έγγραφα των σωματείων!

            Αλήθεια, με ποια δικαιοδοσία ένα διορισμένο προεδρείο εκδίδει τέτοια έγγραφα; Ποιον ρώτησαν με ποιον συζήτησαν από την προσωρινή διοίκηση;

            Βέβαια, αυτά είναι ψιλά γράμματα για τη συνδικαλιστική μαφία που έχει πολλές περγαμηνές στα «μαγειρέματα» και στις διαδικασίες «εν κρυπτώ»!

            Είναι κάτι περισσότερο από προφανές ότι οι παρατάξεις του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού, ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ/Ομάδα Βασιλόπουλου, προσπαθούν να κρατήσουν στο σκοτάδι τις βρώμικες δουλειές που κάνουν μέσα στα σωματεία με σωρεία νοθειών και διείσδυση της ίδιας της εργοδοσίας. Δεν θέλουν να αποκαλύπτονται στους εργαζόμενους οι μαφιόζικες πρακτικές και οι μηχανισμοί που χρησιμοποιούν, για να διατηρούν το θανάσιμο εναγκαλισμό τους στο εργατικό κίνημα και να το σέρνουν πίσω από τις επιδιώξεις και τα σχέδια των κεφαλαιοκρατών – εργοδοτών και των κομμάτων τους, ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, που εναλλάσσονται στην κυβέρνηση και τσακίζουν τους εργαζόμενους προς όφελος των αφεντικών!

            Εμείς ένα πράγμα τους λέμε: τα εργατικά σωματεία δεν είναι τσιφλίκι τους! Ανήκουν στους εργαζόμενους και δεν χωράνε «εν κρυπτώ» διαδικασίες!

            Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ δεν υπολογίζουν κόπο και εμπόδια στην προσπάθειά τους, στο καθήκον τους απέναντι στους εργαζόμενους, να φέρνουν στην επιφάνεια, μπροστά στα μάτια των εργαζόμενων όλες τις «βρωμιές» που ο εργοδοτικός-κυβερνητικός συνδικαλισμός επιμελώς κρύβει. 

            Ας μη ματαιοπονούν, λοιπόν!

            Οι εργαζόμενοι μπορούν να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και να υπερασπιστούν τα συνδικάτα τους, τα δικαιώματά τους, τη ζωή τους συνολικά. Να δώσουν την απάντηση που αρμόζει σε αυτούς τους «συνδικαλιστές» που ζητούν την εργατική ψήφο μέσα στα σωματεία καθώς και στα κόμματά τους, που ζητούν την ίδια ψήφο στις 7 Ιούλη! 

Comments are closed.