Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου

Εργαζόμενοι και Μέλη του Σωματείου Υπαλλ. Καφεζυθεστιατορίων Ξενοδοχείων Ύπνου Ναυπλίου: Απαράδεκτη απόλυση εργαζόμενης από το ξενοδοχείο Kandia’s Castle

0
image_pdfimage_print

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι 

Την Δευτέρα 4/8, έγινε μια απόλυση εργαζομένης από το ξενοδοχείο Kandia’s Castle, Resort & Thalasso με τρομοκρατικό και τραμπούκικο τρόπο, την συνάδελφο την πέταξαν έξω από το δωμάτιο, με τα πράγματα της κλειδωμένα μέσα, αναγκάζοντας την να ψάχνει μέσα στην νύχτα κατάλυμα για να κοιμηθεί ενώ παράλληλα έχουν γίνει  μαζικές παραιτήσεις εργαζομένων λόγο των άθλιων συνθηκών εργασίας.

Όλοι οι εργαζόμενοι του κλάδου, ξέρουμε πολύ καλά τι σημαίνουν τέτοια φαινόμενα, γιατί συμβαίνουν συνεχώς στους χώρους δουλειάς μας και εμείς είμαστε αυτοί που βάζουμε πάντα «πλάτη» για να βγει η δουλειά, ενώ στο τέλος, όταν θα έχουμε στην κυριολεξία «στραγγίξει», να μας πετάνε έξω, γιατί πλέον δεν είμαστε «αποδοτικοί».

Εμείς εδώ οι εργαζόμενοι, δηλώνουμε την  στήριξη και την συμπαράστασή μας στην συνάδελφο και απαιτούμε από την εργοδοσία την άμεση επαναπρόσληψη της. Εμείς έχουμε την δύναμη, με μας δουλεύουν τα ξενοδοχεία, οι καφετέριες, τα μπαρ και τα εστιατόρια. Χωρίς εμάς γρανάζι δε γυρνά!

O μόνος τρόπος να αντιμετωπίσουμε τις επιθέσεις των μεγαλοξενοδόχων είναι η ενεργή συμμέτοχη σαν εργαζόμενοι και μέλη του σωματείου μας, η αλλαγή συσχετισμού για ένα σωματείο πραγματικό στήριγμα των εργαζομένων που θα οργανώνει τη πάλη ενάντια σε κάθε αυθαιρεσία και θα διεκδικεί να τηρείται απαρέγκλιτα το 5θήμερο- 8ωρο- 40ωρο, το δικαίωμά μας στην ξεκούραση, ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας μας χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση των εργαζομένων,  με βάση της σύγχρονες ανάγκες μας!

Γιατί αυτή  είναι η «εξέλιξη», η «ανάπτυξη» και η «καινοτομία» στον κλάδο του Επισιτισμού –Τουρισμού που και η σημερινή αλλά και οι προηγούμενες κυβερνήσεις ευαγγελίζονται! Μετά από ατέλειωτες ώρες εντατικοποίησης, ελαστικά ωράρια, απλήρωτες υπερωρίες, έρχονται και οι τρομοκρατικές απολύσεις.

Καλούμε την διοίκηση του Σωματείου Υπαλλήλων Καφεζυθεστιατορίων Ξενοδοχείων Ύπνου Ναυπλίου,  το Ε.Κ Ναυπλίου και το ΣΕΠΕ να αναλάβουν δράση, να πραγματοποιήσουν ελέγχους στην συγκεκριμένη επιχείρηση, να προστατέψουν και να συμπαρασταθούν και στην εργαζόμενη που απολύθηκε.

Share.

Comments are closed.