Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θήβας: Τετάρτη 17 Απρίλη Γενική Απεργία

Δημοσιεύτηκε στις

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ..!!!!!!! ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ..!!!!!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΜΙΑ ΖΩΗ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

το Ε. Κ. Θήβας συμμετέχοντας στην 24ωρη Πανελλαδική Γενική Απεργία της Τετάρτης 17 Απρίλη 2024, καλεί όλες και όλους, εργαζόμενους, ανέργους, συνταξιούχους και πολίτες της ευρύτερης περιοχής, να πάρουν στα χέρια τους την υπόθεση της επιτυχίας της.

Μιας απεργίας που πρέπει να πάρει παλλαϊκό χαρακτήρα προκειμένου να εκφραστεί η καθολική αντίδραση όχι μόνο των εργαζομέ­νων αλλά ολόκληρης της κοινωνίας, για την ανατροπή της αντιλαϊ­κής και αντεργατικής πολιτικής που γεννά φτώχεια, πείνα, εκμε­τάλλευση και πολέμους.

Μιας απεργίας που διεκδικεί ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, συλλογικές συμβάσεις που κατοχυρώνουν σταθερή δουλειά με δικαιώματα, πάταξη της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας με φτηνό ρεύμα/καύσιμα και βασικά αγαθά α­παραίτητα για την επιβίωση του Λαού, μείωση των φόρων, προ­στασία της πρώτης κατοικίας, την κατοχύρωση εργασιακών και δημοκρατικών δικαιωμάτων, την καθολική κοινωνική προστασία κυρίως της υγείας καθώς και την πλήρη διαλεύκανση του εγκλήμα­τος των Τεμπών που πάει να συγκαλυφθεί .

Μιας απεργίας που σε τοπικό επίπεδο αποκτά ιδιαίτερη σημασία λόγω των σοβαρών ζητημάτων που αντιμετωπίζει η περιοχή μας λόγω των Κυβερνητικών προθέσεων για το ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΠΡΩ­ΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΘΗΒΑΣ και της ΛΑΡΚΟ καθώς και για την πλήρη υποβάθμιση του ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΜΑΣ, αλλά και την κατασκευή ΧΥΤΒΑ στο Δήμο Τανάγρας.

Το Ε. Κ. Θήβας απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής και αγωνιστικότητας όλων των εργαζομένων της περιοχής, στην Γενική Απεργία καθώς και στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί στην Κεντρική πλατεία της Θήβας στις 11.00 το πρωί.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

 

Περισσότερα

Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής: 22 Μάη συνέντευξη τύπου έξω από το Κέντρο Υγείας

Σε συνέχεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 19/1/2024 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου...

Σωματείο Εργαζομένων DEMO: Για τη δολοφονία συναδέλφισσας

 Το Δ.Σ του Σωματείου Εργαζομένων DEMO εκφράζει τη βαθιά θλίψη του και τα ειλικρινή...

Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού: Υπόμνημα των εργαζομένων της πλωτής γέφυρας Λ

Σε σχετικό υπόμνημα που λάβαμε από τους υπογράφοντες υπάλληλους της Περιφερείας Ιονίων Νήσων και...