Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πειραιά: Για το εργατικό Δυστύχημα στη Σαλαμίνα

Δημοσιεύτηκε στις

Νέο εργατικό δυστύχημα σημειώθηκε σήμερα το πρωί στα Ναυπηγεία Κόρου στη Σαλαμίνα, με νεκρό έναν 63χρονο. Ο συνάδελφος έχασε την ζωή του κατά την διάρκεια εργασιών στον καταπέλτη του πλοίου «Jumpo Jet», της εταιρείας «SeaJets» που βρίσκεται για επισκευή στο ναυπηγείο. Επίσης ένας ακόμα μεταλλεργάτης τραυματίστηκε, ενώ ένας άλλος αντιμετώπισε καρδιολογικά προβλήματα.

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πειραιά εκφράζει τα συλλυπητήρια της στην οικογένεια του συναδέλφου που έχασε την ζωή του και εύχεται ταχεία ανάρρωση στους συναδέλφους που τραυματίστηκαν.

Στηρίζουμε την 24ωρη απεργία που αποφάσισαν για αύριο Πέμπτη 25 Ιουλίου οι διοικήσεις των Σωματείων της ζώνης και καλούμε όλους τους συναδέλφους στην συγκέντρωση του Συνδικάτου στις 07:00 το πρωί στην πύλη της Ν/Ζ στο Πέραμα και στην πορεία που θα ακολουθήσει στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.

Ακόμη μια φορά αποδεικνύεται με τον πιο τραγικό τρόπο πως δεν ήταν η κακιά η ώρα, είναι η πολιτική όλων των κυβερνήσεων που αφήνει έρμαιο στα χέρια της εργοδοσίας τους εργαζόμενους, χωρίς τα απαραίτητα μέτρα για την διαφύλαξη της ζωής και της ασφάλειας τους.

Την ίδια στιγμή που η Κυβέρνηση πανηγυρίζει για την ανάπτυξη που φέρνει στην περιοχή, συνεχίζουν την υποστελέχωση στις Επιθεωρήσεις Εργασίας, καθιστώντας αδύνατο τον έλεγχο των εργασιακών χώρων με αποτέλεσμα η εργοδοσία να ξεσαλώνει  και εμείς θρηνούμε ξανά και ξανά νεκρούς συναδέλφους.

Απαιτούμε να κηρυχθεί υποχρεωτική και να τηρείται η συλλογική σύμβαση εργασίας που με τον αγώνα τους διεκδίκησαν οι εργαζόμενοι στην Ζώνη.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στα σωματεία τους και όλοι μαζί να διεκδικήσουμε εδώ και τώρα μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια σε όλους τους χώρους δουλειάς.

Στην εργασιακή λαίλαπα εμείς απαντάμε με συσπείρωση και αγώνα!

Περισσότερα

Σωματείο Εργαζομένων ΓΝΕ Θριασίου: Να ανακληθεί η απαράδεκτη απόφαση αφαίρεσης καθηκόντων προσωρινού προϊστάμενου

Να ανακληθεί η απαράδεκτη απόφαση αφαίρεσης καθηκόντων προσωρινού προϊστάμενου – συνδικαλιστική δίωξη σε βάρος...

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων – Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων Ποτών Αργολιδας: Στις 20 Σεπτέμβρη το 4ο Εργατικό Φεστιβάλ

4ο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΑΒΒΑΤΟ 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ -19:00 ΠΛ. ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ – ΠΡΟΝΟΙΑ - ΝΑΥΠΛΙΟ Εργαζόμενοι –εργαζόμενες Ως εργατικά σωματεία...

Συνδικάτο Φαρμάκου Ν. Αττικής: Να ακυρωθεί κάθε προσπάθεια έξωσης, με ευθύνη της εταιρίας DoValue

ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ Συναδέλφισσες – συνάδελφοι, Τη Παρασκευή...