Εργατοϋπαλληλικό Αγωνιστικό Μέτωπο: Πρόταση άμεσης σύγκλησης του ΔΣ της ΠΟΕ ΔΕΥΑ για κήρυξη απεργίας

Δημοσιεύτηκε στις

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Τα οξυμένα προβλήματα και η ζοφερή καθημερινότητα που ζούμε όλοι οι εργαζόμενοι στις ΔΕΥΑ και γενικότερα, με την τεράστια ακρίβεια να τρώει ότι έχει απομείνει από το εισόδημα μας, τις συλλογικές συμβάσεις να είναι παγωμένες για πάνω από δέκα χρόνια σε ότι αφορά τους μισθούς μας, τις υπηρεσίες μας να στενάζουν με την συνεχή απαξίωση και τραγική υποστελέχωση, καθώς και όλα τα υπόλοιπα προβλήματα που καθημερινά οξύνονται, πιστεύουμε ότι θα πρέπει άμεσα να απαντηθούν από τους εργαζόμενους με οργάνωση απεργιακής κινητοποίησης.

Μπροστά μας έχουμε τις αντιδραστικές ανατροπές στον κλάδο μας που έχουν προαναγγελθεί ήδη από την Κυβέρνηση, με τις συγχωνεύσεις των ΔΕΥΑ στην κατεύθυνση παραπέρα εμπορευματοποίησης-ιδιωτικοποίησης του νερού, με άμεση υποβάθμιση των υπηρεσιών ύδρευσης, με σοβαρή επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων και των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Θεωρούμε ότι σε αυτή τη κρίσιμη φάση η στάση αναμονής από μέρους μας, δηλαδή να περιμένουμε πρώτα τις εξελίξεις και μετά να αποφασίσουμε, όχι μόνο δεν προσφέρει τίποτα στην κατεύθυνση ετοιμότητας και επαγρύπνησης που επιβάλλεται να έχουμε ως κλάδος μπροστά στις δυσμενείς εξελίξεις, αναγκαιότητα που άλλωστε έχουμε όλοι μας αναδείξει, αλλά απεναντίας θα λειτουργήσει ως ανασταλτικός παράγοντας και υπονόμευση  για την παραπέρα κλιμάκωση και οργάνωση, κάτι που είναι αναγκαίο ώστε να εμποδίσουμε τις δυσμενείς εξελίξεις που είναι μπροστά μας.

   Πιστεύουμε ότι είναι ώρα ευθύνης για όλους μας, γι αυτό και είναι ανάγκη άμεσα να δοθεί απεργιακή απάντηση.

 Καταθέτουμε την πρόταση στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕ ΔΕΥΑ να προχωρήσει άμεσα σε συνεδρίαση ώστε να πάρουμε απόφαση για κήρυξη 24ωρης Απεργίας σε όλο το κλάδο, την Τετάρτη 28 Φλεβάρη.

Είναι η ημέρα που συμπληρώνεται ένας χρόνος από το έγκλημα των Τεμπών, που στοίχισε τη ζωή σε 57 συνανθρώπους μας, οι περισσότεροι φοιτητές και νέα παιδιά, προκαλώντας ανείπωτη θλίψη σε όλη τη χώρα και μια διαρκή ανοιχτή πληγή σε δεκάδες οικογένειες. Για την ημέρα αυτή έχουν λάβει ήδη απεργιακές αποφάσεις εκατοντάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις, Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες  και Σωματεία σε όλη την χώρα, καθώς και η ΑΔΕΔΥ που έχει κηρύξει  Πανδημοσιοϋπαλληλική Απεργία.

  Την ημέρα της απεργιακής κινητοποίησης τα σωματεία να οργανώσουν σε κάθε πόλη πολύμορφες αγωνιστικές εκδηλώσεις, αναδεικνύοντας τα αντιδραστικά σχέδια της κυβέρνησης με τις συγχωνεύσεις των ΔΕΥΑ και τις δυσμενείς επιπτώσεις της ιδιωτικοποίησης του νερού σε όλους τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα.

  Η απεργία αυτή να αποτελέσει σταθμό οργάνωσης και παραπέρα κλιμάκωσης για τον κλάδο μας.

Κελλάρης  Γιάννης

 Τσέτσος Θύμιος

Περισσότερα

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Επείγουσα έκκληση για την άμεση μεταφορά και νοσηλεία ασθενών εκτός της Λωρίδας της Γάζας

Κύριε Υπουργέ, Στις 30/03/2024 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας απεύθυνε έκκληση για την επείγουσα μεταφορά 9.000...

Εργατικό Κέντρο Εύβοιας : Παρέμβαση Εργατικού Κέντρου – Συνδικάτων στην πύλη της EVIOP – TEMPO

Αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας και Συνδικάτων της περιοχής πραγματοποιήσαμε σήμερα παρέμβαση στην πύλη...

Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής: Κάλεσμα συμμετοχής στη 41η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 6:30μμ ΣΤΗΝ «ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ»! 75 χρόνια από την ίδρυση...