Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου: Συμπαραστεκόμαστε στην απεργία των καλλιτεχνικών σωματείων

Δημοσιεύτηκε στις

   Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατ/κού Κέντρου χαιρετίζει την 24ωρη απεργία που προκήρυξαν για σήμερα 8/2 τα καλλιτεχνικά Σωματεία για την απόσυρση του προεδρικού διατάγματος 85/22 όπου με αυτό  η κυβέρνηση  βάζει σφραγίδα στην υποβάθμιση των σπουδών και των πτυχίων των καλλιτεχνών, που με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων, όλα αυτά τα χρόνια,  έχουν αφεθεί στον «αέρα» αναδεικνύοντας παράλληλα και το αίτημα για ανώτατη Καλλιτεχνική Εκπαίδευση.

Στην απεργία συμμετέχει η Θεατρική Σκηνή Ζακύνθου «Ιφιγένεια εν γένει.. tragic” και το  Θέατρο τση  Ζάκυνθος ”Γιατρός με το στανιό”, μη πραγματοποιώντας  παραστάσεις.

Τα καλλιτεχνικά σωματεία μεταξύ άλλων διεκδικούν:

  • Άμεση κατάργηση του Π.Δ. 85/22. Καμία σκέψη για υποβάθμιση των καλλιτεχνικών σπουδών στο επίπεδο της μεταλυκειακής κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.).
  • Συγκρότηση Δημόσιων και Δωρεάν αποκλειστικά Ανώτατων Καλλιτεχνικών Σχολών στα Πανεπιστήμια, που να καλύπτουν τα αντικείμενα των Μουσικών, των Ηθοποιών, των Χορευτών, των Σκηνοθετών.
  • Αναβάθμιση των Καλλιτεχνικών σπουδών όπως και των Καλλιτεχνικών μαθημάτων στο σχολείο. Ανάπτυξη συστήματος Δημόσιας και Δωρεάν Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης από τα σχολικά χρόνια ως και το Πανεπιστήμιο.
  • Αντιστοίχηση παλαιότερων Τίτλων σπουδών με ευθύνη των Πανεπιστημίων και του ΥΠΑΙΘ.
  • Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας σε όλους τους χώρους : Λυρική, Ωδεία, τηλεόραση, συναυλίες, στούντιο, εστίαση

 

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Πειραιά: Συμμετέχουμε στο Πανελλαδικό συλλαλητήριο στις 5 Σεπτέμβρη στη Θεσσαλονίκη

Το Εργατικό Κέντρο Πειραιά αποφάσισε την συμμετοχή του στο πανελλαδικό συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί...

Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών: Παρέμβαση Φοιτητικών Συλλόγων στη συνεδρίαση του ΤΕΕ

Κάτω από την αποφασιστική παρέμβαση των Φοιτητικών Συλλόγων των πολυτεχνικών σχολών του ΕΜΠ και...

Σωματείο εργαζομένων Ιδιωτικού Τομέα Πέλλας: Αλληλεγγύη και στήριξη στους εργαζόμενους του δημόσιου

Το Σωματείο Εργαζομένων Ιδιωτικού Τομέα Πέλλας (ΣΕΙΤΠΕ) εκφράζει την αλληλεγγύη και τη στήριξή του...