Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου

Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου : Στο ίδιο έργο θεατές…………..

image_pdfimage_print

Ένα ακόμη περιστατικό που σημειώθηκε στη Ζάκυνθο δείχνει τις τραγικές ελλείψεις που επικρατούν στο Νοσοκομείο του νησιού και στο ΕΚΑΒ, όταν  ένας συμπολίτης μας, που χρειαζόταν άμεση διακομιδή, δεν υπήρξε ασθενοφόρο για να τον μεταφέρει.

 Το Εργατ/κό Κέντρο έχει δώσει μεγάλο αγώνα και συνεχίζει με σκοπό να επιλυθούν άμεσα τα προβλήματα του Νοσοκομείου.

Παραμένουν επίκαιρα τα αιτήματα που αναδείξαμε το προηγούμενο διάστημα με το ΕΚΑΒ , τη ΜΕΘ, την παιδιατρική κλινική κ.α. και παρά τον καυγά μεταξύ των στελεχών της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ στο νησί αλλά και τις υποσχέσεις του νέου Βουλευτή και της Κυβέρνησης, υπάρχουν διαχρονικές ευθύνες που έχουν να κάνουν με την μείωση της χρηματοδότησης , τη διάλυση των δημόσιων και δωρεάν υποδομών υγείας και τη ραγδαία αύξηση των ιδιωτικών κλινικών στο νησί , που σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να υποκαταστήσουν τη λειτουργία του Νοσοκομείου Ζακύνθου.

Στις υπηρεσίες υγείας πρέπει να έχουν όλοι δικαίωμα και πρόσβαση. Δεν μπορεί να χάνονται ανθρώπινες ζωές και να μη δίνεται λύση,  δεν πρέπει να παραμένουν παιδιά χωρίς νοσοκομειακή φροντίδα  αλλά ούτε και  να αντιμετωπίζεται το σοβαρό αυτό ζήτημα της λειτουργίας και της στελέχωσης του Νοσοκομείου με ημίμετρα. Δεν είναι λύση οι ιδιώτες παιδίατροι , δεν είναι λύση να μην λειτουργεί η εξοπλισμένη μονάδα εντατικής θεραπείας , δεν είναι λύση να μην υπάρχει ασθενοφόρο και προσωπικό στο ΕΚΑΒ.

Θέλουμε δημόσια και δωρεάν υγεία  σε ασφαλή και σύγχρονο Νοσοκομείο με ανεπτυγμένες, στελεχωμένες και αξιοπρεπώς  χρηματοδοτημένες όλες τις υπηρεσίες ,τα τμήματά και τις κλινικές του.

Το Εργατ/κό Κέντρο δεν σταματά τις παρεμβάσεις του για το Νοσοκομείο και το επόμενο διάστημα θα κλιμακώσουμε τις ενέργειες μας.

Από τη Διοίκηση

Comments are closed.