Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου : Πραγματοποιήθηκε συμβολική κινητοποίηση στο Νοσοκομείο Ζακύνθου

image_pdfimage_print

Αντιπροσωπεία  από τα Διοικητικά Συμβούλια του  Εργατ/κού Κέντρου και των σωματείων που πήραν απόφαση για απεργία, πραγματοποίησαν συμβολική κινητοποίηση στο νοσοκομείο Ζακύνθου, στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και συναντήθηκε με απεργούς από όλους τους χώρους δουλειάς όπως καράβια και τράπεζες.

Με αυτό τον τρόπο ζητάμε από την κυβέρνηση να λάβει έστω και τώρα τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας για την Υγεία του λαού, να προχωρήσει σε προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία.

Κάνουμε γνωστό προς την κυβέρνηση ότι δεν θα ανεχτούμε να περάσει κανένα νέο μέτρο, νόμο ή διάταξη που χτυπάει το 8ωρο, τα εργασιακά μας δικαιώματα, το δικαίωμα στην απεργία.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων και όλου του λαού. Τακτικά τεστ σε όλο τον πληθυσμό με προτεραιότητα σε συνταξιούχους, ευπαθείς ομάδες, σε σχολεία, σε νοσοκομεία και σε δομές φιλοξενίας. Άδειες ειδικού σκοπού (σε κρούσματα, γονείς, ευπαθείς ομάδες, κηδεμόνες ΑμΕΑ) χωρίς καμία επιβάρυνση των εργαζομένων. Άμεσα μέτρα προστασίας στα μέσα μαζικής μεταφοράς με πύκνωση δρομολογίων και επίταξη ιδιωτικών μέσων
  • Να καλυφθούν άμεσα όλα τα κενά στο νοσοκομείο και στα Κέντρα Υγείας του νησιού μας, με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη δικαιώματα. Να στελεχωθεί το Νοσοκομείο και η ΜΕΘ άμεσα με ιατρικό αι νοσηλευτικό προσωπικό.
  • Πλήρη, επαρκή κι αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό του δημόσιου συστήματος Υγείας με προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού με πλήρη εργασιακά δικαιώματα.
  • Να κλείσουν τώρα όλες οι Νατοϊκές βάσεις στη χώρα μας. Το ΝΑΤΟ δεν είναι παράγοντας σταθερότητας και ειρήνης. Η συμμετοχή της χώρας μας στα βρώμικα σχέδια των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ είναι σε βάρος των λαών της περιοχής.
  • Κανένας πλειστηριασμός λαϊκής κατοικίας και καμία κατάσχεση λαϊκού εισοδήματος. Προστασία τους με νόμο και κούρεμα χρεών των φτωχών εργατικών και λαϊκών νοικοκυριών. Αναστολή πληρωμής δόσεων σε εφορίες, τράπεζες, ρεύμα, νερό, τηλέφωνο, για τους ανέργους, για όσους βρίσκονται σε συνθήκες αναστολής της εργασίας και στο πρόγραμμα “ΣΥΝ-Εργασία”.
  • Να μην περάσει το νέο αντεργατικό τερατούργημα της κυβέρνησης που πλήττει βασικά εργασιακά δικαιώματα, επιβάλει το 10ωρο χωρίς αποζημίωση, καταργεί το 8ωρο και το 7ωρο, τις ΣΣΕ, τις υπερωρίες, την αργία της Κυριακής, την όποια προστασία είχε απομείνει στους εργαζόμενους μέσω της προσφυγής στο ΣΕΠΕ.
  • Εισόδημα για όλους, εργαζόμενους και ανέργους, αυτοαπασχολούμενους που κλείνουν τις επιχειρήσεις τους. Όχι στο αίσχος του κατώτατου μισθού των 534€ και νέου υποκατώτατου μισθού των 200€. Κανείς εργαζόμενος κάτω από 751€. Επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις..

 

Comments are closed.