Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου : Όλοι στο συλλαλητήριο για την 46η επέτειο του Πολυτεχνείου

image_pdfimage_print

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ 46Η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ ΚΑΙ ΩΡΑ 19:00 ΣΤΟ Π. ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

     Συμπληρώνονται 46 χρόνια από τον ηρωικό ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου, που αποτέλεσε το αποκορύφωμα της αντιδικτατορικής πάλης του λαού και της νεολαίας κατά της χούντας των συνταγματαρχών της 21ης Απριλίου του 1967.

 Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Κ.Ζ. αποτίει φόρο τιμής σε όλους όσοι αγωνίστηκαν κατά της στρατιωτικής δικτατορίας, δοκιμάστηκαν στη φρίκη των βασανιστηρίων, της εξορίας, των φυλακίσεων, των διώξεων και των στρατοδικείων, στους νέους και τις νέες της Αντι-ΕΦΕΕ.

Η δικτατορία, καθ’ όλη την επταετία ’67-’74, υπηρέτησε “διά πυρός και σιδήρου” τα συμφέροντα της αστικής τάξης σε βάρος του λαού. Υλοποίησε τους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ και ΝΑΤΟ, με αποκορύφωμα το πραξικόπημα στην Κύπρο, που οδήγησε στην τουρκική εισβολή και κατοχή. Αποδείχτηκε για άλλη μία φορά ότι καμία προστασία δεν παρέχουν για τον λαό οι ιμπεριαλιστικές ενώσεις.

Tα αιτήματα της εξέγερσης παραμένουν ανεκπλήρωτα και καλούμε τους εργαζόμενους πλάι στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα να συνεχίσουμε στο δρόμο της ανειρήνευτης πάλης για την κατάκτηση των δικαιωμάτων μας.

Ο καλύτερος φόρος τιμής στους αγωνιστές του Νοέμβρη είναι η συνέχιση της πάλης ενάντια στο ΝΑΤΟ, στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους , η πάλη για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ  ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ

19:00 ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Από τη Διοίκηση

Comments are closed.