Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου : Όχι στην αύξηση των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων

image_pdfimage_print

Την στιγμή που οι εργαζόμενοι που διεκδικούν αυξήσεις στους μισθούς τους, αντιμετωπίζονται ως εγκληματίες, οι «μεγάλοι ευεργέται», το εφοπλιστικό κεφάλαιο αυξάνει ξανά τις τιμές στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

Αυτή είναι η πολιτική τους. Χρήμα και προνόμια στους εφοπλιστές-Φτώχεια, ανεργία, αυταρχισμός στους εργαζόμενους

Και όχι μόνο αυτό, αλλά και ενώ οι εφοπλιστές αρνούνται την υπογραφή ΣΣΕ για τους ναυτεργάτες, η κυβέρνηση προχωρά σε αύξηση των επιδοτήσεων προς τους εφοπλιστές για το 2020 δίνοντας επιπλέον εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.

Όσα δακρύβρεχτα και αν προσπαθούν να μας πουν οι εφοπλιστές περί δήθεν προσπάθειας να μην ανεβάσουν τις τιμές η πραγματικότητα είναι ότι μια 4μελης οικογένεια σήμερα για να ταξιδέψει με το ΙΧ της από τη Ζάκυνθο πρέπει να πληρώσει συνολικά 80€, χωρίς την επιστροφή! Το κόστος το δικαιολογούν με τα πράσινα καύσιμα λες και δεν επιδοτούνται για όλα οι εφοπλιστές (άγονη γραμμή κ.λ.π.)

Οι αυξήσεις των εισιτηρίων πάνε χέρι-χέρι με τη χειροτέρευση του ακτοπλοϊκού συγκοινωνιακού δικτύου, με τις μειωμένες οργανικές συνθέσεις, τα εξαντλητικά δρομολόγια και τα εξοντωτικά ωράρια εργασίας των ναυτεργατών, υπονομεύοντας ακόμα και την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα.

Επιπλέον η αύξηση των εισιτηρίων θα αποκόψει εντελώς τον ελληνικό λαό από τα νησιά και το δικαίωμα των διακοπών εκεί, αλλά και θα εγκλωβίζει τους νησιώτες, ειδικά τους χειμερινούς μήνες.

 Σε μια νησιωτική χώρα, όπως η Ελλάδα είναι άμεση ανάγκη η υλοποίηση των αιτημάτων και διεκδικήσεων νησιωτών-ναυτεργατών για ακτοπλοϊκή σύνδεσή με σύγχρονα, ασφαλή πλοία, με δρομολόγια που θα εξυπηρετούν όλη τη διάρκεια του χρόνου, τόσο την τουριστική κίνηση όσο και τις ανάγκες των κατοίκων, με μείωση της τιμής των εισιτηρίων και των ναύλων των οχημάτων.

Από τη Διοίκηση

Comments are closed.