Εργατικό Κέντρο ΒΣ Δωδεκανήσου: Καταδικάζουμε αυτές τις πρακτικές της εργοδοσίας που διώκει όλους τους εργαζόμενους

Δημοσιεύτηκε στις

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΣΤΟΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟ

Συνεχίζονται οι απαράδεκτες διώξεις στους εκλεγμένους συνδικαλιστές των σωματείων στον σιδηρόδρομο, οι οποίοι διεκδικούν τα αυτονόητα, μέτρα ασφαλείας για τους εργαζόμενους και το επιβατικό κοινό.

Η Hellenic Train συνεχίζοντας στον ίδιο δρόμο που οδήγησε στο προδιαγεγραμμένο έγκλημα των Τεμπών και αποθρασυνόμενη από την ατιμωρησία, όχι μόνο δεν τηρεί τα μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους και επομένως για τους επιβάτες, αλλά τιμωρεί όσους απαιτούν να τηρηθούν.

Ο συνάδελφος που είχε κινδυνεύσει στο παρελθόν από την συγκεκριμένη εργασία, αρνήθηκε να την εκτελέσει μόνος του και δυόμιση μήνες μετά κι αμέσως μετά την εκλογή του στο ΔΣ, τον καλούν σε απολογία.

Έχουμε πικρή εμπειρία και από την περιοχή μας, με συναδέλφους που χάνουν τη ζωή τους επειδή τους πλάκωσε η πρέσα στη λινοθηκη του ξενοδοχείου ή επειδή τον χτύπησε το ρεύμα από μια αλλαγή λάμπας. Μπροστά στα κέρδη, η ασφάλεια και υγιεινή των εργαζομένων πάει περίπατο., οι επιχειρηματικοί όμιλοι περικόπτουν προσωπικό, εντατικοποιούν την εργασία οδηγώντας τους εργαζόμενους σε εξάντληση, κάνουν κουρελόχαρτο τις διαδικασίες ασφαλείας. Αυτή είναι η κύρια αιτία  που οδηγεί στα εργατικά «δυστυχήματα», στα εργοδοτικά εγκλήματα.

Καταδικάζουμε αυτές τις πρακτικές της εργοδοσίας που βάζει στο μάτι και διώκει όλους τους εργαζόμενους που αντιστέκονται στην καταπάτηση των εργασιακών μας δικαιωμάτων. Απαιτούμε να σταματήσει κάθε δίωξη για το Νίκο Τσακλίδη.

Δίνουμε τη δική μας απάντηση με μαζική συμμετοχή στην πανεργατική απεργία την Τετάρτη 1η Οκτώβρη απαιτώντας:

  • να ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ το αντεργατικό τερατούργημα του 13ωρου που έφερε η κυβέρνηση!
  • Τήρηση των μέτρων υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.
  • Σταθερή δουλειά με δικαιώματα, 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρογια όλους

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Τρικάλων : Όλοι στις κινητοποιήσεις και στην Απεργία 16 Δεκέμβρη

Το Δ.Σ του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων σε συνεδρίαση του συζήτησε τα ζητήματα των αγροτών...

Εργατικό Κέντρο Πειραιά: Όλοι 8 Δεκέμβρη στη συγκέντρωση στήριξης του αγώνα των αγροτών

Το Εργατικό Κέντρο Πειραιά καλεί το λαό της περιοχής, τους εργαζόμενους, τα σωματεία μέλη...

Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής: Ο αγώνας των αγροτών είναι και δικός μας και θα σταθούμε αλληλέγγυοι στο πλευρό τους

Ο αγώνας των αγροτών είναι και δικός μας και θα σταθούμε αλληλέγγυοι στο πλευρό...