Δευτέρα, Αύγουστος 19

Εργατικό Κέντρο Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου : Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση 1η Μάη στην πλατεία Ελευθερίας 10.30 π.μ.

image_pdfimage_print

 

1η ΜΑΗ 2019 ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ – ΜΕ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ

Εργαζόμενες, εργαζόμενοι, νέες, νέοι,

Η 1η Μάη είναι η μέρα που οι εργάτες όλου του κόσμου τιμούν τους νεκρούς της τάξης τους, τους ηρωικούς εργατικούς-λαϊκούς αγώνες. Τιμούν αυτούς που πάλεψαν πριν από εμάς, τους νεκρούς του Σικάγο, τους εργάτες της πρώτης ματωμένης πρωτομαγιάς στην Ελλάδα το 1924, του Μάη του 1936 στη Θεσσαλονίκη, τους 200 κομμουνιστές της Καισαριανής.

Η ιστορία δείχνει πως η εργατική τάξη δε μπορεί να περιμένει βελτιώσεις στη ζωή της, αν δεν αγωνιστεί. Τίποτα δε χαρίζεται. Δεκάδες, εκατοντάδες εργάτες όπου γης, εναντιώθηκαν στους εκμεταλλευτές τους. Ενάντια σε αυτούς που και σήμερα ρημάζουν τη ζωή των εργατών , για να συνεχίσουν ανενόχλητοι την κερδοφορία τους.

Εργαζόμενη, εργαζόμενε,

Έχεις εμπειρία , χρειάζεται σήμερα να την αξιοποιήσεις. Μπροστά στις εκλογές, τα κόμματα που στήριξαν τα μνημόνια, που στηρίζουν το σύστημα για την ανάπτυξη των λίγων, των τραπεζιτών, μεγαλοξενοδόχων, εφοπλιστών και βιομηχάνων, θα κάνουν προσπάθεια να σε παγιδέψουν. Να αποδεχτείς για άλλη μια φορά να ζήσεις με τα ψίχουλα που θα σου τάξουν.  

Ζήσαμε με τον πιο βάρβαρο τρόπο την κρίση τους, είδαμε δικαιώματα και κατακτήσεις χρόνων να καταργούνται μέσα σε μια νύχτα. Ζούμε σήμερα  την «ανάπτυξή τους», με τα λαϊκά νοικοκυριά να στενάζουν κάτω από τη φοροληστεία, τα χαράτσια, την ακρίβεια.

Ζουν σήμερα την «ανάπτυξή τους» οι  εργαζόμενοι στις κατασκευές που δουλεύουν από το πρωί ως το βράδυ για να χτιστούν καινούργια μεγαθήρια, με ατελείωτες υπερωρίες, δουλειά μέχρι τελικής πτώσης, με  μεροκάματο του τρόμου.

Ζουν σήμερα την «ανάπτυξή τους» οι εργαζόμενοι στο τουρισμό, που είτε με κρίση είτε με «ανάπτυξη», βλέπουν τους μισθούς να κατρακυλούν, τις ώρες εργασίας να αυξάνονται και τις συνθήκες δουλειάς να χειροτερεύουν.

Η τουριστική σαιζόν ξεκινά με γκρίνιες, αφού ο κλάδος επηρεάζεται άμεσα από τις πολιτικοοικονομικές εξελίξεις και φαίνεται πως οι προβλέψεις είναι συγκρατημένες. Και φυσικά αυτός που καλείται να την πληρώσει για άλλη μια φορά είναι ο εργαζόμενος, που θα πρέπει να αποδεχτεί την μοίρα που του ετοιμάζουν κυβέρνηση και μεγάλο τουριστικό κεφάλαιο βάζοντας στο στόχαστρο  μισθό και  ασφάλιση.

Ζουν σήμερα την «ανάπτυξή τους» , οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, στα σχολεία, με τη συνεχιζόμενη εγκατάλειψή και υποστελέχωση τους.

Αυτά που βιώνουμε, αυτά που ζούμε εμείς και οι οικογένειες μας, δεν μας επιτρέπουν να  αφήσουμε τα πράγματα στη τύχη τους, αυτοί που ρημάζουν τη ζωή μας έχουν αναλάβει αντιδραστικό ρόλο και στην ευρύτερη περιοχή.

Η γεωστρατηγική αναβάθμιση της χώρας  εμπλέκει το λαό μας σε επικίνδυνες εξελίξεις. Στον ανταγωνισμό για το ποιος θα επικρατήσει, λαοί σκοτώνονται και ξεριζώνονται.

Οι πρόσφυγες που καταλήγουν στο νησί μας διπλά εγκλωβισμένοι από τις αποφάσεις που εφαρμόζει η χώρα, τα προβλήματα που δημιουργούνται από τις απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσής τους, δίνει ευκαιρία στα μαντρόσκυλα του συστήματος να χύνουν δηλητήριο φασισμού και ρατσισμού!  Η κυβέρνηση της χώρας παίζει πρωταγωνιστικό και επικίνδυνο ρόλο στην σκακιέρα της μοιρασιάς των συνόρων και των πλουτοπαραγωγικών πηγών.

Η 1Μάη είναι ημέρα των εργατών, ημέρα πάλης και αγώνων!

Η μεγάλη εργοδοσία, κυβέρνηση, κόμματα του ευρωμονόδρομου, θέλουν να απεμπολήσουμε τα δικαιώματά μας. Θέλουν εργαζόμενους προσκυνητές στις απαιτήσεις τους, γι’ αυτό κ φρόντισαν να έχουν έναν οργανωμένο  καλοταϊσμένο συνδικαλιστικό μηχανισμό, μια εργατική ελίτ.

Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ-ΟΜΑΔΑ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ,  έκαναν ότι περνάει από το χέρι τους, για να αποδεχτούν οι εργαζόμενοι την εξαθλίωση, τη δουλειά χωρίς δικαιώματα, τις απαιτήσεις της εργοδοσίας ως θέσφατο και τη λογική του μικρότερου κακού, ως απάντηση στη συνεχιζόμενη επίθεση του μεγάλου κεφαλαίου. Αυτός ο δρόμος μας έφερε σήμερα σε αυτή την κατάσταση. Οι ευθύνες βαραίνουν αυτούς που έσπειραν την μοιρολατρία, που κάλεσαν εργαζόμενους να αποδεχτούν τη σφαγή τους και να λένε και ευχαριστώ.

Σήμερα κάνουν ένα βήμα παραπάνω, μπάζουν τους ίδιους τους εργοδότες στα σωματεία. Για να ελέγξουν τις αντιδράσεις, για να υπάρχει σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς, για να υπηρετήσουν με κάθε τρόπο τη στρατηγική των μονοπωλίων, για φθηνότερους εργάτες, χωρίς δικαιώματα, έρμαια στις ορέξεις των μεγαλοεργοδοτών.

Είναι γελασμένοι! Εδώ  υπάρχει το ΠΑΜΕ!

Εδώ υπάρχει ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα!

Το Εργατικό Κέντρο Β.Σ.Δ. πρωτοστάτησε πριν 20 χρόνια στην ίδρυση του ΠΑΜΕ, απέναντι στην επίθεση της εργοδοσίας και του κράτους,  απέναντι στην μιζέρια και την αποδοχή της λογικής ‘ σφάξε με πασά μου ν’ αγιάσω΄.

Τα 100 χρόνια ζωής της ΓΣΕΕ, δεν είναι ο εργοδοτικός κυβερνητικός συνδικαλισμός, δεν είναι η σημερινή συνδικαλιστική μαφία. Δεν είναι τα «ναι» στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στα μνημόνια, η ανταγωνιστικότητα και η ευελιξία στην αγορά εργασίας.

Είναι οι νεκροί της τάξης μας που έπεσαν στην ανειρήνευτη πάλη για το δικαίωμα στη δουλειά με δικαιώματα, για να σταματήσει η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Είναι σήμερα οι χιλιάδες εργαζόμενοι που πάνε κόντρα στο ρεύμα, που αγωνίζονται για να ζήσουν αυτοί κ τα παιδιά τους καλύτερες μέρες, χωρίς φτώχεια και εξαθλίωση.

Υπάρχει διέξοδος!  Η οργανωμένη απάντηση των εργαζομένων μέσα από τα ταξικά τους σωματεία, θα μπορέσει να δώσει απάντηση στη βαρβαρότητα. Όχι μόνοι μας, αλλά σε συμμαχία με τους μικρούς αγρότες και τους επαγγελματίες. Βάζοντας στόχο την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, τον δικό μας δρόμο ανάπτυξης, ενάντια στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ 10:30πμ ΣΤΗΝ ΠΛ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

 

Comments are closed.