Εργατικό Κέντρο Val de Marne: Επιστολή διαμαρτυρίας στην πρεσβεία της Ελλάδας στο Παρίσι

image_pdfimage_print

CGT Val de Marne (Εργατικό Κέντρο Val de Marne)

7 Ιουλίου 2020

Το δικαίωμα της απεργίας και της διαμαρτυρίας δεν είναι διαπραγματεύσιμο

 

ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΙΣΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Οι αγώνες μας ούτε θα σταματήσουν ούτε θα μπλοκαριστούν!

 

Κ. Πρέσβης της Ελλάδας στη Γαλλία,

Με έκπληξη και θυμό ενημερωθήκαμε για το ελληνικό νομοσχέδιο που σκοπεύει να περιορίσει και να πλαισιώσει αυστηρά το δικαίωμα των διαδηλώσεων στην Ελλάδα. Σας παροτρύνουμε να το εγκαταλείψετε αμέσως.

Η κυβέρνηση δίνει στην αστυνομία πρόσθετες εξουσίες, που θυμίζουν τις σκοτεινές ώρες της δικτατορίας στη χώρα σας. Αυτό το νομοσχέδιο αποσκοπεί στην αποτροπή της οργάνωσης των εργαζομένων στην Ελλάδα ώστε να αντιμετωπίσουν την αδικία της πολιτικής της κυβέρνησής σας.

Η κατάχρηση εξουσίας έγινε αμέσως φανερή, καθώς μια αντιπροσωπεία συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ που εκπροσωπούν δεκάδες ομοσπονδίες και συνδικάτα από όλη τη χώρα, αποχωρώντας από τη συνάντησή τους με τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης, εμποδίστηκε να συμμετάσχει στη διαδήλωση των σωματείων και περικυκλώθηκε από την Αστυνομία. Και στη Γαλλία επίσης, η κυβέρνηση χρησιμοποιεί εδώ και δεκαετίες όλα τα προσχήματα και όλες τις ψευδείς δικαιολογίες για να προσπαθήσει να λάβει μέτρα που πάνε προς την ίδια κατεύθυνση.

Ευτυχώς, με αποφασιστική συνδικαλιστική δράση μερικές φορές καταφέρνουμε να σπρώξουμε την κυβέρνηση να κάνει πίσω από τις προθέσεις της. Επαναλαμβάνουμε σε όλους τους Έλληνες εργάτες και στους συντρόφους μας στο ΠΑΜΕ, όλη μας την αλληλεγγύη και τους καλούμε να σταθούν σταθερά στον αγώνα τους που είναι και δικός μας αγώνα!

L’union departementale CGT du Val-de-Marne

Comments are closed.