Εργατικό Κέντρο Β. Συγκροτήματος Δωδεκανήσου : Αλληλεγγύη στον αγώνα των χιλιάδων διανομέων της εταιρείας E-food

Δημοσιεύτηκε στις

Το Εργατικό Κέντρο Β.Σ.Δ. εκφράζει την αλληλεγγύη του στον αγώνα των χιλιάδων διανομέων της εταιρείας E-food σε όλη την χώρα, οι οποίοι σήμερα έδωσαν ηχηρή απάντηση στην εργοδοσία με μαζικές κινητοποιήσεις, αφού πριν ακόμη στεγνώσει το μελάνι του τερατουργήματος του Χατζηδάκη, σπεύδει στην εφαρμογή του.

Η εταιρεία  προωθεί ένα «συνεργατικό» μοντέλο με ευκαιρία την λήξη των συμβάσεων των εργαζομένων, βάζοντας το δίλημμα άνεργος ή συνεργάτης. Με αυτό τον τρόπο θέλουν να αποτινάξουν από πάνω τους ασφαλιστικές εισφορές, δώρα και επιδόματα αδείας.

Να πως εκφράζεται ο άθλιος νόμος Χατζηδάκη της κυβέρνησης της ΝΔ στην πράξη και γιατί είναι αναγκαίο όλοι οι εργαζόμενοι να παλέψουν οργανωμένα για την πλήρη κατάργηση του.

Ο νόμος τους θα μείνει στα χαρτιά. Θα σπάσει με αποφασιστικότητα στους χώρους δουλειάς.

Το Εργατικό Κέντρο Β.Σ.Δ. στηρίζειτον αγώνα τους και τα δίκαια αιτήματα τους.

– Να ανανεωθούν όλες οι συμβάσεις και η μετατροπή τους σε αορίστου με απευθείας πρόσληψη από την Ε-food με όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

– Να ενταχθεί το επάγγελμα στα Βαρέα και Ανθυγιεινά.

– Να οριοθετηθούν οι χιλιομετρικές αποστάσεις παραλαβής και παράδοσης ώστε να διασφαλίζεται η υγεία και η ασφάλεια των διανομέων.

– Να σταματάει η διανομή στις επικίνδυνες καιρικές συνθήκες, όπως στον καύσωνα, στον παγετό κ.α.

– ΣΣΕ με ουσιαστικές αυξήσεις, όχι ατομικές.

– Εταιρικό μηχανάκι με αποκλειστική ευθύνη της εταιρείας σε συντήρηση και ό,τι έξοδα απορρέουν από τη χρήση του.

Περισσότερα

Ανακοίνωση Σωματείου Εργαζόμενων ICAP Outsourcing Solutions για την απόφαση της εργοδοσίας να καταργήσει την αργία της Καθαράς Δευτέρας

Ως Σωματείο Εργαζομένων ICAP, καταγγέλλουμε την απόφαση της εταιρείας να καταργήσει την κατ’ έθιμον...

Εργατικό Κέντρο Εύβοιας: Για το θάνατο των δύο εργαζομένων από την Εύβοια

Το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους οικείους...

Ομοσπονδία Οικοδόμων: Συμμετέχουμε μαζικά και στηρίζουμε τις απεργίες και τα συλλαλητήρια 28 Φλεβάρη

Συμμετέχουμε μαζικά και στηρίζουμε τις απεργίες και τα συλλαλητήρια που προκήρυξαν Εργατικά Κέντρα το Σάββατο 28...