Εργατικό Κέντρο Β. Σ. Δωδεκανήσου : Το νομοσχέδιο θα μείνει στα χαρτιά!

0
image_pdfimage_print

Το νομοσχέδιο θα μείνει στα χαρτιά!

Κάτω τα χέρια από το 8ωρο!

Σήμερα το μεσημέρι ανακοινώθηκε το νέο αντεργατικό τερατούργημα, οι πρώτες διατάξεις του νομοσχεδίου είναι πολύ χειρότερες από όσα είχαν δει το φως της δημοσιότητας μέχρι σήμερα.

  • Καταργείται η Κυριακή αργία για έναν μεγάλο κατάλογο κλάδων.
  • Φτάνουν στο σημείο να μετατρέψουν την Επιθεώρηση Εργασίας σε ΜΚΟ και βάζουν επικεφαλής της τον διαβόητο Σκέρτσο, πρώην Διευθυντή του Συνδέσμου των Βιομηχάνων!
  • Η κυβέρνηση προβλέπει μέχρι και 13 ώρες δουλειάς την ημέρα, εφαρμόζοντας τα προβλεπόμενα από την ισχύουσα ευρωενωσιακή οδηγία.
  • Αυξάνονται οι υπερωρίες ανά έτος.
  • Το δικαίωμα της απεργίας δέχεται νέα επίθεση από την απαίτηση σε μια σειρά χώρους δουλειάς κατά τη διάρκεια απεργιακών κινητοποιήσεων να εργάζεται το ένα τρίτο του προσωπικού.

Η κυβέρνηση δεν ετοιμάζει νόμους για την προστασίας της εργασίας, αλλά νόμους για την προστασία των κερδών της εργοδοσίας. Στα κολαστήρια που μας ετοιμάζουν χρειάζεται αποφασιστική απάντηση.

Δεν τους χαρίζουμε το 8ωρο. Βαδίζουμε στο δίκιο των πολλών, της εργατικής τάξης, αντλούμε δύναμη από το δίκιο αυτό. Διατρανώνουμε την αντίθεσή μας και προετοιμάζουμε τις επόμενες κινητοποιήσεις.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τα σωματεία να πάρουν μέρος στην πικετοφορία του Εργατικού Κέντρου ΒΣΔ, με αφετηρία την πλ. Ελευθερίας  Κω, Πέμπτη 13 Μάη στις 19:00.

 

Share.

Comments are closed.