Εργατικό Κέντρο Β.Σ. Δωδεκανήσου: Στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των αγροτών και κτηνοτρόφων

Δημοσιεύτηκε στις

Το Εργατικό Κέντρο Β.Σ.Δ εκφράζει την αλληλεγγύη του και στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των αγροτών και κτηνοτρόφων που αυτές τις ημέρες βρίσκονται σε κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα αλλά και στην Κω.

Οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι παλεύουν κυριολεκτικά για την επιβίωσή τους. Τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κάνουν ολοένα και πιο δύσκολη την παραμονή τους στην αγροτοκτηνοτροφική παραγωγή και τους οδηγούν σε ακόμα μεγαλύτερη φτώχεια.

Η αντιλαϊκή πολιτική, που ακολουθούν η μία κυβέρνηση μετά την άλλη, πιστές στις κατευθύνσεις της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ενωσης, έχει ως αποτέλεσμα να εγκαταλείπονται καλλιέργειες και οι γεωργοί – κτηνοτρόφοι που παραμένουν στην παραγωγή να βιώνουν «το μαρτύριο της σταγόνας». Η ίδια πολιτική βγάζει στους δρόμους χιλιάδες αγρότες σε όλη την Ευρώπη.

Απέναντί μας έχουμε το κράτος και όλες τις κυβερνήσεις που υπηρετούν τους εμποροβιομήχανους, τους μεγάλους επιχειρηματίες και τραπεζίτες, αυτούς που έχουν μονόδρομο και δίνουν όρκους πίστης στα κέρδη τους απέναντι στις ζωές μας.

Ο αγώνας εργατών και αγροτών είναι κοινός, είναι ο αγώνας απέναντι στις αντιλαϊκές και αντεργατικές πολιτικές που θεριεύουν την ακρίβεια που τσακίζει το εισόδημα όλων μας.

Περισσότερα

Παλλεσβιακό Εργατικό Κέντρο: Συλλαλητήριο την Πέμπτη 12 Φλεβάρη, στις 6 το απόγευμα στη πλατεία Σαπφούς

Συλλαλητήριο την Πέμπτη 12 Φλεβάρη, στις 6 το απόγευμα στη πλατεία Σαπφούς  Ενάντια στο νομοσχέδιο...

Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης: Σχετικά με τις εξαγγελίες για την συνταγματική αναθεώρηση

Όχι στις νέες αντιδραστικές τομές που φέρνει η αναθεώρηση του Συντάγματος- Συλλογικός αγώνας για...

Ομοσπονδία Μεταλλωρύχων Ελλάδας: Συλλαλητήριο και στάση εργασίας στις 13 Φλεβάρη ενάντια στο άθλιο νομοσχέδιο για τις ΣΣΕ

Συλλαλητήριο και στάση εργασίας την Παρασκευή 13 Φλεβάρη,  για να μην ψηφιστεί το άθλιο...