Εργατικό Κέντρο Β.Σ.Δωδεκανήσου: Όχι άλλο αίμα εργατών για τα κέρδη των αφεντικών

Δημοσιεύτηκε στις

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Β.Σ.Δ. εκφράζει τα συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συναδέλφους του 47χρονου εργάτη που έχασε τη ζωή του την Δευτέρα στα ναυπηγεία στο Πέραμα , την αλληλεγγύη μας και ταχεία ανάρρωση στους 2 συνάδελφους μας που τραυματίστηκαν σοβαρά και νοσηλεύονται.

Οι εργαζόμενοι στη Ζώνη είχαν προειδοποιήσει για τους κινδύνους που διατρέχουν λόγω της πίεσης από την εντατικοποίηση της εργασίαςαφού δεν τηρούνται στοιχειώδη μέτρα προστασίας και οι έλεγχοι είναι ουσιαστικά ανύπαρκτοι, που έχει σαν αποτέλεσμα να οδηγεί σε τραγικά γεγονότα όπως ο άδικος χαμός ενός εργαζόμενου και τραυματισμός άλλων δύο.

Επιβεβαιώνεται για μία ακόμη φορά ότι μπροστά στα κέρδη των αφεντικών, η ζωή μας και η ασφάλεια μας είναι απλά κόστη και έρχονται σε δεύτερη μοίρα.

Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων για  δουλειά με δικαιώματα και συνθήκες  υγιεινής και ασφάλειας. Για εντατικοποίηση των ελέγχων με ευθύνη του κράτους και της επιθεώρησης εργασίας και υποχρεωτική εφαρμογή Συλλογικής Σύμβασης με μέτρα υγείας και ασφάλειας.

ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΑΙΜΑ ΕΡΓΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ

Περισσότερα

Επιτροπή Ν.Ιωνίας ενάντια στους πλειστηριασμούς:Όλοι στην κινητοποίηση στην CEPAL 23 Ιουνίου στις 9.30πμ

Όλοι στην κινητοποίηση στην CEPAL (Λ. Συγγρού 348, Καλλιθέα) την Δευτέρα 23 Ιουνίου στις...

Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής: Οι ναυτεργάτες συνεχίζουν τον αγώνα τους κόντρα και στις δικαστικές αποφάσεις

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Η Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής στέκεται αλληλέγγυα δίπλα στον...

Παλλεσβιακό Εργατικό Κέντρο: Στεκόμαστε αλληλέγγυοι με τους απεργούς ναυτεργάτες και τα δίκαια αιτήματά του

Τα Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο στηρίζει τον δίκαιο αγώνα των ναυτεργατών, που απεργούν στα πλοία...