Εργατικό Κέντρο Β.Σ.Δωδεκανήσου: Όχι άλλο αίμα εργατών για τα κέρδη των αφεντικών

Δημοσιεύτηκε στις

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Β.Σ.Δ. εκφράζει τα συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συναδέλφους του 47χρονου εργάτη που έχασε τη ζωή του την Δευτέρα στα ναυπηγεία στο Πέραμα , την αλληλεγγύη μας και ταχεία ανάρρωση στους 2 συνάδελφους μας που τραυματίστηκαν σοβαρά και νοσηλεύονται.

Οι εργαζόμενοι στη Ζώνη είχαν προειδοποιήσει για τους κινδύνους που διατρέχουν λόγω της πίεσης από την εντατικοποίηση της εργασίαςαφού δεν τηρούνται στοιχειώδη μέτρα προστασίας και οι έλεγχοι είναι ουσιαστικά ανύπαρκτοι, που έχει σαν αποτέλεσμα να οδηγεί σε τραγικά γεγονότα όπως ο άδικος χαμός ενός εργαζόμενου και τραυματισμός άλλων δύο.

Επιβεβαιώνεται για μία ακόμη φορά ότι μπροστά στα κέρδη των αφεντικών, η ζωή μας και η ασφάλεια μας είναι απλά κόστη και έρχονται σε δεύτερη μοίρα.

Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων για  δουλειά με δικαιώματα και συνθήκες  υγιεινής και ασφάλειας. Για εντατικοποίηση των ελέγχων με ευθύνη του κράτους και της επιθεώρησης εργασίας και υποχρεωτική εφαρμογή Συλλογικής Σύμβασης με μέτρα υγείας και ασφάλειας.

ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΑΙΜΑ ΕΡΓΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ

Περισσότερα

Πανελλήνια Ένωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών & Ναυαγοσωστικών: Κάλεσμα έναρξης διαπραγματεύσεων για νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας

Mεταξύ των Ενώσεων μας, υπάρχουν οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας Πληρωμάτων Ρυμουλκών και Ναυαγοσωστικών, οι...

Σωματείο Εργαζομένων Cosmote -Evalue Αττικής: Για την απόλυση συναδέλφισσας στο κτίριο του Μοσχάτου

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, Εκτός από τα μέτρα προστασίας της υγείας μας από την ένταση της...

Σωματείο Εργαζομένων Hellenic Quality Foods Εύβοιας: Να υπογραφεί η επιχειρησιακή ΣΣΕ με αυξήσεις !

ΝΑ ΕΚΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΣΣΕ ΜΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ!!! Εχθές το...