Εργατικό Κέντρο Τρικάλων: Για την απεργία στις 28 Φλεβάρη

Δημοσιεύτηκε στις

Ο λαός των Τρικάλων έδωσε απάντηση στην εγκληματική πολιτική του κέρδους που οδήγησε στο έγκλημα των Τεμπών με την πρωτόγνωρη, την ανεπανάληπτη διαδήλωση που όμοιά της δεν έχει ξαναγίνει.

Όλη η πόλη ήταν μια διαδήλωση. Χιλιάδες κόσμου πλημμύρισαν τους δρόμους γύρω από τον χώρο της συγκέντρωσης.

Αυτό που ξεχώρισε στη συγκέντρωση που οργάνωσαν το Εργατικό Κέντρο και άλλοι μαζικοί φορείς ήταν οι χιλιάδες εργαζόμενοι, που πολλοί απ’ αυτούς βγήκαν στον αγώνα για πρώτη φορά μέσα από τα σωματεία τους, αφήνοντας πολύτιμη παρακαταθήκη για τις επόμενες αναμετρήσεις, οι μαθητές και φοιτητές της πόλης με τα πανό τους.

Στην συγκέντρωση μίλησαν εκπρόσωποι μαζικών φορέων και ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ν. Τρικάλων την ομιλία του οποίου σας παραθέτουμε:

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΡΜΑΓΟΥ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΜΠΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ 2025

«Εργάτες ,Υπάλληλοι ,Εργαζόμενες και εργαζόμενοι του Ιδιωτικού & Δημοσίου Τομέα ,επαγγελματίες ,Έμποροι Μαγαζάτορες, Αυτοαπασχολούμενοι της πόλης  και των χωριών , Αγρότες ,Μαθητές, Φοιτητές, ,Νέες & Νέοι , Συνταξιούχοι , Λαέ των Τρικάλων, Να η δύναμή μας !! Σήμερα είμαστε όλοι εδώ.

Μεγάλο ποτάμι που οι δρόμοι και οι πλατείες αδυνατούν  να μας χωρέσουν .

Σε μια ημερομηνία ορόσημο 28 ΦΛΕΒΑΡΗ. Ακριβώς δυο χρόνια από το έγκλημα των ΤΕΜΠΩΝ .

Πενθούμε τους 57 νεκρούς και ανάμεσά τους τα 3 κορίτσια της οικογένειας Πλακιά από το Καστράκι.

Πενθούμε αλλά δεν σιωπούμε.

Άλλωστε από την πρώτη μέρα της ανείπωτης τραγωδίας δώσαμε όρκο ότι το έγκλημα αυτό δεν θα αφήσουμε να ξεχαστεί, όλων των νεκρών θα γίνουμε η φωνή!

Για να υπάρξει πραγματική δικαίωση .

Για να αποδοθούν οι πολιτικές και ποινικές ευθύνες και να καταδικαστούν οι υπεύθυνοι.

Για να μην κουκουλωθεί η πραγματική αιτία της σύγκρουσης που είναι η πολιτική που θυσιάζει την ανθρώπινη ζωή για το κέρδος.

Ήταν έγκλημα προδιαγεγραμμένο!!

Αυτό αποκαλύφθηκε από την πρώτη στιγμή αφού οι καταγγελίες των συνδικαλιστών και σωματείων προειδοποιούσαν για τον κίνδυνο.

Όλοι ήξεραν για τον κίνδυνο.

  • Είναι ένοχη η ΕΕ που έδωσε και δίνει τις κατευθύνσεις για την απελευθέρωση, τον τεμαχισμό και την ιδιωτικοποίηση του σιδηρόδρομου.
  • Είναι ένοχη η σημερινή κυβέρνηση  αλλά και οι προηγούμενες που άφησαν τον σιδηρόδρομο χωρίς συστήματα ασφάλειας.
  • Είναι ένοχες οι εταιρείες Hellenic train και ο ΟΣΕ που λογίζουν την ασφάλεια των επιβατών και των εργαζομένων τους ως κόστος , γιατί μπροστά στα κέρδη τους δεν λογαριάζουν τις ανθρώπινες ζωές.

Δύο χρόνια τώρα η οργή του λαού όχι μόνο δεν κοπάζει αλλά μετατρέπεται σε οργανωμένο αγώνα.

Γιατί πάνω σ αυτό το έγκλημα έχουμε να προσθέσουμε και πολλούς άλλους λόγους που μας πνίγουν και μας κόβουν το οξυγόνο, κάνοντας  την ζωή μας απέραντα ΤΕΜΠΗ. Έχουμε νεκρούς και σακατεμένους εργάτες στους χώρους δουλειάς. Τους πλειστηριασμούς και τα χρέη. Την ακρίβεια τους χαμηλούς μισθούς και τα χαμηλά εισοδήματα.

Το απαξιωμένο σύστημα υγείας και πρόνοιας . Το απαξιωμένο σύστημα παιδείας.

Έχουμε τον φόβο από την ανεπαρκή προστασία με αποτέλεσμα ,να πνιγόμαστε όταν βρέχει ,να καιγόμαστε το καλοκαίρι. Και χίλιους άλλους λόγους που ξεχωριστά μπορεί να έχει ο καθένας μας.

Κι όταν ο λαός κατακλύζει τους δρόμους και τις πλατείες αυτοί που έχουν λόγους να ανησυχούν είναι το κεφάλαιο και το κράτος. Το κεφάλαιο γιατί η εξουσία του όλη είναι βασισμένη στο κυνήγι του κέρδους αυτή είναι η οικονομική βάση.

Είναι το κράτος γιατί όλη του η δομή του ,οι κυβερνήσεις, θεσμοί, κατασταλτικοί μηχανισμοί ,δικαστήρια, λειτουργούνε με γνώμονα την υπεράσπιση ενός συστήματος και μιας κοινωνίας που έχει ως κριτήριο το κέρδος.

Γι’ αυτό και από σήμερα κιόλας θα περάσουν στην αντεπίθεση , θα βάλουν όλους τους μηχανισμούς τους και τα παπαγαλάκια τους να μας συκοφαντήσουνε, να μας διχάσουν, να μας αποπροσανατολίσουν. να επικρατήσει το διαίρει και βασίλευε.

Όλοι όσοι είμαστε εδώ πρέπει να συνεχίσουμε ενωμένοι στην ίδια γραμμή .

Υπερασπίζουμε τη ζωή μας διεκδικούμε καλύτερη ζωή βασισμένοι στις σύγχρονες ανάγκες .

Εμείς παράγουμε τον πλούτο σ αυτή την κοινωνία κι αντί να τον καρπωνόμαστε ,με την εγκληματική τους αδιαφορία μας σκοτώνουν .

Το Εργατικό Κέντρο Τρικάλων θα συνεχίσει να είναι στην πρώτη γραμμή ,για την καλύτερη οργάνωση της εργατικής τάξης και θα συνεχίσει να σφυρηλατεί την ενότητα με όλους τους μαζικούς φορείς της Τρικαλινής κοινωνίας για κοινούς μαζικούς λαϊκούς αγώνες.»

 

Περισσότερα

Επιτροπή Ν.Ιωνίας ενάντια στους πλειστηριασμούς:Όλοι στην κινητοποίηση στην CEPAL 23 Ιουνίου στις 9.30πμ

Όλοι στην κινητοποίηση στην CEPAL (Λ. Συγγρού 348, Καλλιθέα) την Δευτέρα 23 Ιουνίου στις...

Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής: Οι ναυτεργάτες συνεχίζουν τον αγώνα τους κόντρα και στις δικαστικές αποφάσεις

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Η Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής στέκεται αλληλέγγυα δίπλα στον...

Παλλεσβιακό Εργατικό Κέντρο: Στεκόμαστε αλληλέγγυοι με τους απεργούς ναυτεργάτες και τα δίκαια αιτήματά του

Τα Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο στηρίζει τον δίκαιο αγώνα των ναυτεργατών, που απεργούν στα πλοία...