Εργατικό Κέντρο Θήβας : Όχι στο νομοσχέδιο που συνεχίζει να υποβαθμίζει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας

Δημοσιεύτηκε στις

Το Δ.Σ του Εργατικού Κέντρου Θήβας με ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση σε σημερινή του συνεδρίαση ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ το νομοσχέδιο που κατέθεσε στην Βουλή για ψήφιση η Κυβέρνηση και αφορά παρεμβάσεις στο σύστημα υγείας.

Ένα νομοσχέδιο που δίνει την χαριστική βολή στο Δημόσιο σύστημα υγείας και μάλιστα σε μια περίοδο όπου ολόκληρη η κοινωνία δοκιμάζεται από τις τεράστιες αυξήσεις στην ενέργεια, τα καύσιμα και τα βασικά είδη λαϊκής κατανάλωσης.

Οι προβλέψεις του νομοσχεδίου για κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των γιατρών σε συνδυασμό με την ήδη απαξίωση του δημόσιου συστήματος υγείας από έλλειψη υγειονομικού προσωπικού, εξοπλισμού και υποδομών, θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στους ασθενείς που περιμένουν για μήνες στην λίστες αναμονής των χειρουργείων και των πανάκριβων θεραπειών. Παράλληλα η είσοδος ιδιωτών γιατρών μερικής απασχόλησης για την κάλυψη των κενών του δημοσίου συστήματος θα οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερη υποβάθμιση της παρεχόμενης περίθαλψης και με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των συνθηκών νοσηλείας, ενώ θα οδηγήσει τα περισσότερα νοσοκομεία -κυρίως της περιφέρειας – να παρέχουν ακόμη πιο χειρότερες παροχές υγείας.

Το ΕΚΘ καλεί την Κυβέρνηση να αποσύρει το Νομοσχέδιο έκτρωμα για την υγεία και αντ’ αυτού να θωρακίσει το δημοσιο σύστημα υγείας για δωρεάν και ποιοτική παροχή υπηρεσιών προς όλους, με στελέχωση των δημόσιων μονάδων υγείας, με μαζικές προσλήψεις μόνιμου υγειονομικού προσωπικού, με ουσιαστικές αυξήσεις των μισθών τους, με πλήρη επάνδρωση σε εξοπλισμό και υποδομές, μέσα από μια γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης του δημόσιου συστήματος υγείας.

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ, ΝΑ ΜΗ ΣΥΓΧΩΝΕΥΤΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, ΚΑΝΕΝΑ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ.

Περισσότερα

Σωματείο Εργαζ. Ιδιωτική Εκπαίδευση ” Ο ΒΥΡΩΝΑΣ” : Να παρθεί πίσω η απόλυση του προέδρου του σωματείου της Eurodrip

Το ΔΣ του σωματείου μας καταγγέλλει την εταιρία Eurodrip-Rivulis στα Οινόφυτα που προχώρησε στην...

Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Χανίων: Στήριξη στην απεργία του Πανελλήνιου Σωματείου Μουσικών του παραρτήματος Χανίων

Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων. Ν. Χανίων υπογράφει το παρακάτω κείμενο και δείχνει την αλληλεγγύη...

Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Χανίων: Για τις εκλογές του Σωματείου

Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χανίων χαιρετίζει τους συναδέλφους που έδειξαν εμπιστοσύνη στο σωματείο μας...