Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης : Στηρίζουμε τους εργαζόμενους της Cosco

Δημοσιεύτηκε στις

  Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης εκφράζει τη συμπαράστασή της στους εργαζόμενους της COSCO, στηρίζει τον αγώνα τους και καταδικάζει τις κατασταλτικές και τρομοκρατικές ενέργειες σε βάρος τους.

Τις τελευταίες ώρες γινόμαστε μάρτυρες ακόμα μια φορά της παράνομης, αντεργατικής τακτικής των μεγαλοεργοδοτών, αυτή τη φορά της COSCO που με την ανοχή της κυβέρνηση και ρόλο κλειδί των αστυνομικών δυνάμεων, περικύκλωσαν το λιμάνι με ΜΑΤ και ΟΥΚ και δίνουν εντολή στους εργαζόμενους να σταματήσουν την απεργία που πραγματοποιούν, καταπατώντας το αναφαίρετο δημοκρατικό δικαίωμα τους να διεκδικούν ασφαλείς συνθήκες εργασίας και αξιοπρεπείς μισθούς.

Δεν πρόκειται να ανεχθούμε άλλο τους κατασταλτικούς μηχανισμούς και τα τελεσίγραφα. Μακριά τα χέρια σας από παρόμοιες τακτικές τύπου ΚΑΒΑΛΑ Oil, ΛΑΡΚΟ και ΒΑΡΒΑΡΕΣΟΣ Α.Ε. Οι εργαζόμενοι όλοι μαζί,  δεν εκφοβιζόμαστε, δεν λυγίζουμε, αλλά συνεχίζουμε να διεκδικούμε τα δίκαια αιτήματα μας. Είμαστε όλοι δίπλα στους συναδέλφους της Cosco και λέμε: Φτάνει πια!

 

 

Περισσότερα

Ομοσπονδία Οικοδόμων: Υπόμνημα προς το Υπ. Εργασίας. Να παρθούν μέτρα προστασίας των εργαζομένων από τον καύσωνα

Να παρθούν μέτρα προστασίας των εργαζομένων από τον καύσωνα Αυτές τις ημέρες λόγω του καύσωνα,...

Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ: 14 Ιούλη κινητοποίηση στις προβλήτες 2 & 3 στο Λιμάνι του Πειραιά

Συνάδελφοι το Σωματείο Λιμενεργατών ΕΝΕΔΕΠ απευθύνει κάλεσμα σε κινητοποίηση τη  Δευτέρα 14 Ιουλίου στις...

Παλλεσβιακό Εργατικό Κέντρο: Δελτίο Τύπου για τον καύσωνα

Εδώ και μία ώρα στην Μυτιλήνη και στην περιοχή της Γέρας είναι σε ισχύ...