Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας: Για την απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ στη συγκέντρωση στα  Δικαστήρια Καλαμάτας

Δημοσιεύτηκε στις

Για την απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ στη συγκέντρωση στα  Δικαστήρια Καλαμάτας για το ναυάγιο στην Πύλο

Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας καταγγέλλει την απρόκλητη επίθεση που δέχτηκαν από δυνάμεις των ΜΑΤ, το πρωί της Τρίτης 21/5, μέλη σωματείων, συνδικαλιστές και εκπρόσωποι φορέων της Μεσσηνίας, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης που πραγματοποίησαν στα δικαστήρια Καλαμάτας, όπου εκδικάζεται η υπόθεση του πολύνεκρου ναυαγίου της Πύλου.

Πρόκειται για τη δίκη για το ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου, που τάραξε τη χώρα μας τον περασμένο Ιούνιο, όταν το υπερφορτωμένο αλιευτικό « Andriana »,που ήταν γεμάτο με μετανάστες κλειδωμένους στα αμπάρια, βυθίστηκε στα ανοιχτά της Πύλου, στέλνοντας στο θάνατο εκατοντάδες ψυχές. Το ναυάγιο κατέδειξε με τον πλέον τραγικό τρόπο την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης, της ΕΕ, της Frontex, που μετατρέπει τις θάλασσες σε υδάτινα νεκροταφεία – την απάνθρωπη πολιτική της οποίας έχουμε γίνει πολλές φορές μάρτυρες ( έγκλημα στα Τέμπη, πυρκαγιές, πλημμύρες κ.α ).

Η προσπάθεια σιγής από την πλευρά της Κυβέρνησης της ΝΔ δεν πέρασε. Οι αστυνομικές δυνάμεις κλήθηκαν να αποτρέψουν τη χθεσινή κινητοποίηση και αφού δεν το κατάφεραν, επιδίωξαν να την  καταστείλουν με γκλομπ και συλλήψεις. Η απάντηση των εργαζομένων ήταν δυναμική. Η τρομοκρατία δεν πέρασε. Οι προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι και η συγκέντρωση συνεχίστηκε έξω από τα δικαστήρια από σωματεία και φορείς της περιοχής.

 

Περισσότερα

Ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ: Τρίτη 18 Ιουνίου 2024 στις 10:00πμ όλοι και όλες στην Ευελπίδων.

Ανακοίνωση Η άμεση και δυναμική απάντηση που δώσαμε στο Υπουργείο Εργασίας, έδειξε ότι: Όποτε, όπου,...

Σωματεία Έβρου: Προβολή ταινίας

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος διοργανώνουμε προβολή ταινίας και καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους νέους...

Ομοσπονδία Μεταλλωρύχων Ελλάδας: Χαιρετίζει τη νέα μεγάλη νίκη των μεταλλωρύχων Χαλκιδικής για υπογραφή ΣΣΕ

Η ΟΜΕ χαιρετίζει την νέα μεγάλη Νίκη των Μεταλλωρύχων Χαλκιδικής ενάντια στον εμπαιγμό της...