Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας: Σύσκεψη σωματείων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα 21 Ιουλίου στις 19.30 στα γραφεία του Εργατικού κέντρου

Δημοσιεύτηκε στις

«Είμαστε άνθρωποι – όχι μηχανές. Όχι στη 13ωρη σκλαβιά – 7ωρο, 5ήμερο, 35ωρο».

Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας διοργανώνει διευρυμένη πλατιά σύσκεψη ιδιωτικού και δημοσίου τομέα την Δευτέρα 21/7/25 στις 19.30 στα γραφεία του Εργατικού κέντρου ως κρίκο στο συνολικό σχέδιο ενημέρωσης, συσπείρωσης και προετοιμασίας απεργιακής απάντησης απέναντι στο αντεργατικό τερατούργημα της κυβέρνησης.

Οι εργαζόμενοι δεν έχουν τίποτα να περιμένουν από σωτήρες, τα νέα νομοσχέδια για το 13ωρο και για το Πειθαρχικό των δημοσίων υπαλλήλων δεν είναι μεμονωμένες πρωτοβουλίες. Είναι οργανικά τμήματα του στρατηγικού σχεδιασμού του κεφαλαίου για φτηνό, ευέλικτο, πειθαρχημένο εργατικό δυναμικό.

Δεν υπάρχει κανένα αίτημα εργαζόμενων για 65 ή 78 ώρες δουλειά την εβδομάδα, οι εργαζόμενοι ζητούν το ακριβώς αντίθετο: Σταθερό ωράριο, ξεκούραση, προστασία της υγείας, συλλογικές συμβάσεις. Φαίνεται αυτό άλλωστε από τις κινητοποιήσεις το τελευταίο διάστημα στα SUPERMARKET, στο Νοσοκομείο Φιλιατων, στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας στην γραμμή της Αδριατικής , στις Ιχθυοκαλλιέργειες.

Στο στόχαστρο της κυβέρνησης μπαίνουν και οι συνάδελφοι του δημοσίου με το νέο πειθαρχικό δίκαιο στο Δημόσιο. Δεν πρόκειται απλώς για αυστηροποίηση ποινών, αλλά για ένα σχέδιο εκφοβισμού και φίμωσης. Ενέργειες που απορρέουν από κοινωνική ή πολιτική στάση – όπως η εναντίωση στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών η ξενάγηση ΝΑΤΟικών ή η διεκδίκηση σχολικού νοσηλευτή – στοχοποιούνται ως «πειθαρχικά παραπτώματα. Ο στόχος τους είναι καθαρός: Να χτυπηθεί η συλλογική δράση και να ποινικοποιηθεί η συνδικαλιστική λειτουργία.

Αν νομίζουν πως το Εργατικό Κέντρο και τα ταξικά σωματεία του νομού θα ακολουθήσουν τον κατήφορο της ΓΣΕΕ, είναι γελασμένοι. Ολόκληρη η καλοκαιρινή δραστηριότητα των σωματείων υποτάσσεται σε έναν σκοπό. Να φτάσει η ενημέρωση σε κάθε χώρο δουλειάς. Να οργανωθούν γενικές συνελεύσεις. Να στηθεί σχέδιο μάχης με αποκορύφωμα μαζικό συλλαλητήριο και απεργιακή απάντηση.

ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ Η ΔΥΝΑΜΗ  – ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ Η ΕΛΠΙΔΑ

Περισσότερα

Συνδικάτο Φαρμάκου Ν. Αττικής: Μόνο ο συλλογικός και οργανωμένος αγώνα φέρνει αποτελέσματα

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι, Το Συνδικάτο Φαρμάκου Αττικής χαιρετίζει τον αγώνα που δόθηκε, για να γυρίσει...

Σωματείο Καθαριστριών – Καθαριστών Δημοσίων Σχολείων Αθήνας: Κάλεσμα προς συναδέλφους να βρίσκονται σε επαγρύπνηση

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΕ ΟΤΙ ΘΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΑΠΑΓΟΥ ΧΟΛΑΡΓΟΥ. Κλιμάκιο της Διοίκησης...

Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών – Ένωση Λογιστών Ελεγκτών ΠΑ: Κάλεσμα συμμετοχής στη κινητοποίηση 14 Αυγούστου στο Λιμάνι του Πειραιά

ΚΑΜΊΑ εμπλοκή και στήριξη της γενοκτονίας του Παλαιστινιακού Λαού. ΤΟ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ...