Εργατικό Κέντρο – Σωματείο Προσωπικού ΚΤΕΛ Ζακύνθου: Πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα ΚΤΕΛ

0
image_pdfimage_print

   Πραγματοποιήθηκε σήμερα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα ΚΤΕΛ Ζακύνθου, από το Σωματείο Προσωπικού ΚΤΕΛ και Οδηγών Ν. Ζακύνθου και το Εργατ/κό Κέντρο Ζακύνθου, για να παρθούν πίσω οι 6 απολύσεις που προχώρησε η διοίκηση του ΚΤΕΛ Α.Ε. εν μέσω πανδημίας, εκμεταλλευόμενη τον Ν. Χατζηδάκη. Οι απολυμένοι εργαζόμενοι εργάζονται 15 και 20 χρόνια και οι απολύσεις γίνονται τη στιγμή που τα δρομολόγια προς τα χωριά έχουν μειωθεί στο ελάχιστο και τα παιδιά μας παστώνονται στα λεωφορεία των σχολικών δρομολογίων για να αυγατίσει τα κέρδη της η εργοδοσία.

 Η ΚΤΕΛ Α.Ε. ενώ έχει 10 λεωφορεία, τα οποία δόθηκαν δωρεάν από το κράτος για να εκτελούν δρομολόγια και να προσφέρουν το έργο τους στη ζακυνθινή κοινωνία, τα έχει παροπλίσει για να μη βάλει τους οδηγούς να δουλέψουν.

   Καλούμε όλους τους ζακυνθινούς, τα τοπικά συμβούλια, όλα τα σωματεία , το δημοτικό και περιφερειακό συμβούλιο να βγάλουν άμεσα ψηφίσματα καταγγελίας αυτής της απαράδεκτης ενέργειας των ΚΤΕΛ για να παρθούν πίσω οι απολύσεις.

Καταγγέλλουμε επίσης την ασφάλεια, που κατ’ εντολή της εργοδοσίας, ήρθε να παρέμβει να σταματήσει η κινητοποίηση των απολυμένων εργαζομένων και των σωματείων  ενώ επί χρόνια κάνουν τα στραβά μάτια ακόμα και σε επώνυμες καταγγελίες για το αίσχος με το πάστωμα των παιδιών στα σχολικά δρομολόγια και με τα αστικά, που κατά τους καλοκαιρινούς μήνες γεμίζουν ασφυκτικά.

Η Διοίκηση του Εργατ/κού Κέντρου και του Σωματείου Προσωπικού ΚΤΕΛ δεν τρομοκρατούνται , θα κλιμακώσουν τους αγώνες τους μέχρι να παρθούν πίσω οι απολύσεις.

 

Share.

Comments are closed.