Εργατικό Κέντρο – Σωματεία Ν. Σάμου: Συμβολικές παρεμβάσεις σε ΔΕΗ και σούπερ μάρκετ

Δημοσιεύτηκε στις

Φθηνό ρεύμα και τρόφιμα για όλο το λαό

ΔΕΝ ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΟΜΑΣΤΕ -ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ

 «Όποιος δεν προσαρμόζεται, πεθαίνει»! Απέναντι σε αυτή την κυνική φράση που ξεστόμισε κυβερνητικό στέλεχος της ΝΔ οργανώνουμε σήμερα την παρέμβασή μας σε ΔΕΗ και σούπερ μάρκετ για να στείλουμε μήνυμα ξεσηκωμού ώστε να μην επιτρέψουμε σε κανέναν συνάδελφό μας, σε κανένα μαθητή, φοιτητή, άνεργο, συνταξιούχο αυτό το χειμώνα να παγώσει, να πεινάσει, να μείνει χωρίς σπίτι, να μείνει μόνος του!

Αυτό που ζούμε στο πετσί μας τον τελευταίο χρόνο, είναι συνεχόμενες και ραγδαίες αυξήσεις στην τιμή της ενέργειας, με αποτέλεσμα ρεύμα, πετρέλαιο και βενζίνη να έχουν μετατραπεί σε πανάκριβα είδη πολυτελείας. Ο οικογενειακός προϋπολογισμός έχει “τιναχθεί στον αέρα”. Οι αυξήσεις είναι υπέρογκες σε τρόφιμα, είδη πλατιάς κατανάλωσης, σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά, που πολλές φορές εμείς οι νησιώτες ταξιδεύουμε για λόγους υγείας, αφού και η υγεία είναι ένα πανάκριβο εμπόρευμα ειδικά στο νησί που είναι υποστελεχωμένο σε προσωπικό και εξοπλισμό το νοσοκομείο. Όπως πανάκριβη έχει γίνει και η κατοικία καθώς και τα οικοδομικά υλικά ώστε να μην μπορούμε να στηρίξουμε τα σεισμόπληκτα σπίτια μας, αφού ξεχαστήκαμε από το κράτος 2 χρόνια μετά τον σεισμό του 2020. Όλα αυτά κάνουν τους εργαζόμενους να ψάχνουν στο πορτοφόλι τους, δέκα ημέρες αφού πληρωθούν, και βρίσκουν μόνο την ταυτότητα.

Οι αυξήσεις στην ενέργεια δεν είναι ουρανοκατέβατες. Δεν μας βρήκε κανένα κακό ξαφνικά, ούτε ευθύνεται η υποτιθέμενη ανεπάρκεια της εκάστοτε κυβέρνησης. Οι ευθύνες για τα προβλήματα που ζούμε έχουν ονοματεπώνυμο και λέγεται στρατηγική για τη στήριξη των κερδών του κεφαλαίου. Αυτή υπηρέτησαν όλες οι κυβερνήσεις και η ΕΕ που «απελευθέρωσαν» την αγορά ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου, μέσω και των ιδιωτικοποιήσεων που προηγήθηκαν. Στήριξαν την απολιγνιτοποίηση και στέρησαν από το ενεργειακό μίγμα της χώρας, μια εγχώρια και φθηνή πρώτη ύλη. Συνέβαλλαν στη δημιουργία του χρηματιστήριου ενέργειας, στην αντικατάσταση «συμβατικών» μορφών ενέργειας με ανανεώσιμες που τις χρυσοπληρώνουμε. Μέχρι και τον πόλεμό τους στην Ουκρανία πληρώνουμε μέσα από τους λογαριασμούς του ρεύματος.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ – ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ – ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

Οι αγώνες σε Cosco, Ε-food, Λάρκο, στα Λιπάσματα και στα Πετρέλαια της Καβάλας, στους Οικοδόμους, στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, στην Μαλαματίνα δείχνουν το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε. Οργανώνουμε τη δράση μας μέσα από τα σωματεία μας. Μόνο ο αγώνας μπορεί να φέρει ουσιαστικά αποτελέσματα και αν βελτιώσει τη ζωή μας.

Κλιμακώνουμε τη δράση μας με κινητοποίηση 4/10 στην πλατεία Καρλοβάσου στις 18.30

Οργανώνουμε και συμμετέχουμε στην απεργία  στις 9/11 στο Εργατικό Κέντρο στο Βαθύ, στις 10.00!

Διεκδικούμε:

  • Δραστική μείωση και πλαφόν στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος, πετρελαίου θέρμανσης.
  • Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια.
  • Κανένα εργατικό και λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο. Διαγραφή χρεών για τα εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά και τους επαγγελματίες.
  • Γενναία μείωση και πλαφόν στις τιμές στα βασικά είδη πλατιάς κατανάλωσης, όπως διατροφής (π.χ. γάλα, άλευρα, έλαια, λίπη), ένδυσης κ.ο.κ.
  • Κατάργηση του ΦΠΑ στα βασικά είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

Περισσότερα

Διαμαρτυρία στο Παίδων «Αγία Σοφία» για την υπομετάγγιση παιδιών με μεσογειακή αναιμία(ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το κέντρο διοίκησης του Παίδων «Αγία Σοφία» πραγματοποίησαν σωματεία , φορείς με...

Παν-Καρδιτσιώτικο συλλαλητήριο διεκδίκησης στο Παλαμά(ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Κάντε κλικ για περισσότερες φωτογραφίες Ενός λεπτού σιγή για τα θύματα των πλημμυρών στο Παλαμά...

Ενιαίος Σύλλογος Εργαζ. ΨΝΑ Δαφνί: Κινητοποίηση και στάση εργασίας 13 Οκτώβρη με συγκέντρωση την πύλη του νοσοκομείου

Κάλεσμα του Ενιαίου Συλλόγου Εργαζομένων σε κινητοποίηση και στάση εργασίας την Παρασκευή 13/10/2023 στην...