Εργατικό Κέντρο – Σωματεία Εύβοιας: Παρέμβαση στην επιχείρηση «SABOS.A.»

Δημοσιεύτηκε στις

Αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου, του Συνδικάτου Μετάλλου Εύβοιας και άλλων Σωματείων της περιοχής, βρεθήκαμε στη πύλη της επιχείρησης «SABOS.A.» από τα ξημερώματα, συζητώντας με τους εργαζόμενους για το εργοδοτικό έγκλημα που συνέβη την προηγούμενη Παρασκευή στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης και είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας συνάδελφος και να τραυματιστεί σοβαρά ακόμα ένας.

Το Εργατικό Κέντρο και το Συνδικάτο Μετάλλου αποστείλαμε αίτημα προς την Διοίκηση της επιχείρησης με το οποίο ζητάμε τα αυτονόητα:

  1. Να μη λειτουργήσει καμία δραστηριότητα του Ομίλου (εργοστάσια, εξωτερικά συνεργεία κτλ) καθ’ όλη τη διάρκεια της Τρίτης 13 Φεβρουαρίου 2024, ημέρα που κηδεύεται ο συνάδελφος που έχασε τη ζωή του.
  2. Να οριστεί άμεσα –εντός των επόμενων ημερών- συνάντηση μεταξύ της Διοίκησης της εταιρείας, του Εργατικού Κέντρου και του Συνδικάτου Μετάλλου Εύβοιας με αντικείμενο συζήτησης τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων.

Δηλώνουμε για μια ακόμα φορά ότι το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί!

Απαιτούμε:

  • Να διαλευκανθούν σε βάθος οι αιτίες και να αποδοθούν οι ευθύνες. Ούτε σκέψη για φόρτωμα των ευθυνών στους συναδέλφους, για επίκληση της «ατομικής ευθύνης» ή του «ανθρώπινου λάθους».
  • Με ευθύνη της εταιρείας να αποζημιωθεί η οικογένεια του νεκρού συναδέλφου, να αποκατασταθεί η υγεία του τραυματία και να αποζημιωθεί στο ακέραιο για όσο διάστημα χρειαστεί να λείψει από την εργασία του, για όλες τις θεραπείες που ενδεχομένως θα χρειαστούν.

Καλούμε τους εργαζόμενους στη «SABOS.A.», όπως και  κάθε άλλης επιχείρησης, να πάρουν τη κατάσταση στα χέρια τους, ενωμένοι, με τον αγώνα τους να προστατέψουν τις ζωές και τη δουλειά τους.

 

Περισσότερα

Σωματείο Ιδιωτ. Υπαλλήλων – Εμποροϋπαλλήλων Δράμας: Όλοι στην απεργία 288 Φλεβάρη στις 11.30πμ στο Διοικητήριο

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ  ΣΤΙΣ 11:30π.μ ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ Ένας χρόνος από το προδιαγεγραμμένο...

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου: Κάτω τα χέρια από την Κυριακάτικη Αργία

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΑΡΓΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΧΑΡΙΣΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ! Δουλειά 7...

Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων: 22Φλεβάρη στις 10:00πμ διαδηλώνουμε μαζί με τους απεργούς υγειονομικούς έξω από το υπ. Υγείας

Οι ανάπηροι και οι χρόνοι πάσχοντες σε κίνδυνο! Το αγωνιστικό αναπηρικό κίνημα σε θέση...