Εργατικό Κέντρο Σάμου: Κάλεσμα για συμπαράσταση στο Λαό του Λιβάνου

image_pdfimage_print

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, συνταξιούχοι, Νέες και Νέοι,

Όλοι μας παρακολουθούμε σοκαρισμένοι την τεράστια καταστροφή που έγινε στη γειτονιά μας. Σχεδόν η μισή Βυρητό έχει μετατραπεί σε ερείπια και για μια ακόμη φορά ο λαός του Λιβάνου πληρώνει βαρύ φόρο αίματος.

Δεν έφτανε ότι για δεκαετίες βρίσκεται στην δίνη των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών. Ότι επί χρόνια τα τεράστια οικονομικά προβλήματα και τα οξυμμένα προβλήματα βασανίζουν το λαό.

Ήρθαν να προστεθούν και οι φονικές εκρήξεις της Τρίτης 4 Αυγούστου με πάνω από 200 νεκρούς, πάνω από 6.000 τραυματισμένους, 300.000 να έχουν μείνει άστεγοι, ενώ άγνωστος είναι ο ακριβής αριθμός των αγνοουμένων.

Αυτή τη συμφορά δεν μπορούμε να την παρακολουθούμε αμέτοχοι. Το Εργατικό Κέντρο και το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο απευθύνουν κάλεσμα στην εργατική τάξη και όλο το λαό των νησιών μας να κάνουμε πράξη το σύνθημα “όλοι για έναν και ένας για όλους”.

Ο λαός του Λιβάνου να μη μείνει μόνος του. Μας χρειάζεται. Να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας, που είναι το μεγάλο μας όπλο. 

Παίρνουμε πρωτοβουλία άμεσης συγκέντρωσης υλικής αλληλεγγύης για να σταλεί στους εργαζόμενους και το λαό του Λιβάνου.

Καλούμε τα σωματεία, όλους τους φορείς, να ενημερώσουν τους εργαζόμενους και όλο το λαό, ότι θα υπάρξει άμεση συγκέντρωση βοήθειας  σε :

Βαθύ: Καθημερινά από 08.00 έως 14.00 στο Εργατικό Κέντρο   τηλ. 2273027561 και Μανώλη Νεοφώτιστο 6973234289

Καρλόβασι: Καθημερινά το απόγευμα κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας στο 6945342108 της Βασ. Βρυνιώτη

Μαραθόκαμπος: στο 6942445367του Δημήτρη Καλογερή  

Comments are closed.