Εργατικό Κέντρο Σάμου: Δήλωση της Έρης Ρίτσου για τις Παναιγαιακές κινητοποιήσεις

Δημοσιεύτηκε στις

Όπως σε όλη τη χώρα, έτσι και στα νησιά μας, οι μονάδες υγείας βρίσκονται στα πρόθυρα λειτουργικής κατάρρευσης. Χωρίς γιατρούς, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό, χωρίς αναλώσιμα, χωρίς προσωπικό να στελεχώσει τα ασθενοφόρα, με κτηριακές εγκαταστάσεις που πάσχουν, η κατάσταση έχει γίνει αφόρητη.  Αν λοιπόν κάποιος δεν μπορεί να νοσηλευτεί στη Σάμο, για παράδειγμα, και πρέπει να ταξιδέψει ακτοπλοϊκά, η οικονομική θέση για Πειραιά κοστίζει 80 ευρώ και από 1η Μάη θα γίνει νέα αύξηση στα εισιτήρια της τάξης του 12%.

Μετά από πολλές και μεγάλες κινητοποιήσεις που έχουν γίνει στα νησιά του Αιγαίου για το θέμα της Υγείας, Εργατικά Κέντρα, Νομαρχιακά Τμήματα της ΑΔΕΔΥ, σύλλογοι εργαζομένων νοσοκομείων, Ενώσεις νοσοκομιακών γιατρών καθώς και δεκάδες μαζικοί φορείς αποφάσισαν κοινή Παναιγιακή δράση απαιτώντας Υγεία αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν και Μεταφορές συχνές, ασφαλείς και φτηνές.

Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο θα πραγματοποιηθει συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας τη Δευτέρα 31 Μάρτη στις 6 μ.μ. καθώς και συγκέντρωση στο Υπουργείο Ναυτιλίας την Τρίτη 1η Απρίλη στις 11 π.μ.

Δεν πρόκειται απλώς για μια διαμαρτυρία.  Πρόκειται στην κυριολεξία για θέμα ζωής και θανάτου, γι’ αυτό εκτός από όσους απ’ τα νησιά μεταβούν στην Αθήνα, όλοι οι νησιώτες που μένουν στην πρωτεύουσα πρέπει να μας συνδράμουν δείχνοντας με την παρουσία τους στις συγκεντρώσεις πως το μέλλον των νησιών μας δεν μπορεί να είναι η εγκατάλειψη και οι κάτοικοί τους δεν μπορεί να πεθαίνουν αβοήθητοι.

Περισσότερα

ΠΕΜΕΝ: Την τρομοκρατία του κεφαλαίου και των μπράβων του, μόνο η ταξική αλληλεγγύη μπορεί να τη τσακίσει

Η ΠΕΜΕΝ καταγγέλλει τις απειλές σε εκπρόσωπο της επιτροπής ελέγχου, μέτρων προστασίας της ασφάλειας...

Εργατικό Κέντρο Πειραιά: Για την νέα επίθεση από το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ στον στόλο αλληλεγγύης «Global Sumud Flotilla»

Το Εργατικό Κέντρο Πειραιά καταγγέλλει την νέα πειρατική επίθεση από το κράτος δολοφόνο του...

Εργατικό Κέντρο Πειραιά: Το Εργατικό Κέντρο καταγγέλλει και καταδικάζει την προσπάθεια εκφοβισμού συνδικαλιστή

Το Εργατικό Κέντρο Πειραιά καταγγέλλει και καταδικάζει την προσπάθεια εκφοβισμού συνδικαλιστή, μέλος του Διοικητικού...