Εργατικό Κέντρο Σάμου : Απεργία 28 Νοέμβρη. Καμία υποχώρηση! Καμία ανοχή! Όλοι και όλες στον Αγώνα!

0
image_pdfimage_print

Εργαζόμενοι-ες, άνεργοι, συνταξιούχοι, Νέες και νέοι,

Τώρα με οργάνωση και αγώνα γεμίζουμε τους δρόμους των νησιών μας στις 28 Νοέμβρη, από απεργούς που θα δώσουν δυναμική απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης, Ε.Ε., εργοδοτών.

Καταγγέλλουμε τη λιτότητα για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα, τα «ματωμένα» πρωτογενή πλεονάσματα, την αύξηση κερδών των επιχειρηματικών ομίλων και την μείωση της φορολογίας τους, την «ανάπτυξη» που δεν είναι για το λαό αλλά για το κεφάλαιο.

Τα ψίχουλα που τάζει η κυβέρνηση και η αξιωματική αντιπολίτευση ελέω προεκλογικής περιόδου, δεν αλλάζουν τη ζωή της μεγάλης λαϊκής πλειοψηφίας που στενάζει από το διαρκές χτύπημα στο λαϊκό εισόδημα και τους φόρους. Όσο και αν κομπάζει η κυβέρνηση ότι βγήκαμε από τα μνημόνια δεν έχει καταργήσει κανέναν από τους 700 περίπου μνημονιακούς νόμους. Τους διατηρεί και συνεχίζει το καθεστώς γαλέρας στην εργασία, το πετσόκομμα των συντάξεων, την αύξηση της φοροληστείας, τις νέες αυξήσεις σε ΕΝΦΙΑ, τιμολόγια ΔΕΗ, πετρέλαιο, καύσιμα κ.α. Είναι κοροϊδία η δήθεν “μη περικοπή των συντάξεων”. Έφεραν 21 μειώσεις στις συντάξεις, πρόσθεσαν και άλλες στις προηγούμενες. Κλέβουν τον ιδρώτα μας!

Τώρα ήρθε η ώρα να βγουν οι εργαζόμενοι στο προσκήνιο!

Κανείς να μην πιστέψει τα ψέματα και τις απάτες της κυβέρνησης!

ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μαζί με Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ καταψήφισαν στην Βουλή την πρόταση των 530 συνδικαλιστικών οργανώσεων, για αύξηση του κατώτερου μισθού στα 751€ και επαναφορά των Σ.Σ.Ε.! Ο Νόμος Αχτσιόγλου – Βρούτση, καταργεί τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, λέει ότι η κυβέρνηση θα καθορίζει τον κατώτερο μισθό, με κριτήρια την “παραγωγικότητα”, την “ανταγωνιστικότητα”, την “απασχόληση” και την “ανεργία”, δηλαδή όλο το αντιδραστικό πλαίσιο που τσάκισε και τσακίζει τους μισθούς. Αυτό εννοούν όταν μιλούν για ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις. Ότι θ’ αποφασίζει το Υπουργείο με βάση τις ανάγκες των μονοπωλίων. 

Βάζουμε στην άκρη τις ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες ΓΣΕΕ, Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων που ξεπουλάνε καθημερινά την εργατική τάξη, που φέρνουν την αστυνομία μέσα στα συνδικάτα, που κάνουν όργιο νοθείας στις εκλογές για να κρατάνε τις καρέκλες τους και τους εργαζόμενους στην άκρη.

Δεν δείχνουμε καμιά ανοχή στο ρατσισμό, τον εθνικισμό και τη ξενοφοβία. Εκφράζουμε αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες, στα θύματα του πολέμου και της φτώχιας.

Διεκδικούμε και Απαιτούμε :

  • Κατάργηση του νόμου Αχτσιόγλου-Βρούτση. Επαναφορά ΣΣΕ και κατώτερου μισθού στα 751€ για όλους.
  • Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους. Αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές παροχές.
  • Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.
  • Δημόσια καθολική υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση. Κατώτερη σύνταξη 600 ευρώ, στο 80% του κατώτερου μισθού. Δημόσια- δωρεάν υγεία για όλους, με πλήρη στελέχωση όλων των μονάδων υγείας.
  • Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας. Να σταματήσουν όλες οι διώξεις!
  • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας.
  • Υποδομές εδώ και τώρα, αντισεισμικής, αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής θωράκισης για να μην πνιγόμαστε με την πρώτη βροχή, να μην καιγόμαστε το καλοκαίρι.
  • Όχι στην κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ για τα νησιά μας. Να διευρυνθεί για όλα τα νησιά. Να καταργηθεί στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.
  • Καμιά εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.
  • Απεγκλωβισμός προσφύγων και μεταναστών. Να κλείσει τώρα το χοτσποτ και να μη δημιουργηθεί άλλο

Καμία υποχώρηση! Καμία ανοχή! Όλοι και όλες στον Αγώνα!

ΠΕΡΝΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ

ΣΑΜΟΣ: 10.00΄ το πρωί στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

ΙΚΑΡΙΑ: 12:00΄  Πλατεία Ευδήλου

Share.

Comments are closed.