Εργατικό Κέντρο Σάμου : 16 Ιούνη Απεργούμε. Δυναμώνουμε τον αγώνα

Δημοσιεύτηκε στις

ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΙΟΥΝΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

Σάμος : 10 πμ Εργατικό Κέντρο Σάμου, στο Βαθύ

Ικαρία : 12 πμ Εύδηλος

 

Δυναμώνουμε τον αγώνα και απαιτούμε

Να πεταχτεί στα σκουπίδια – Να μην ψηφιστεί το νομοσχέδιο-έκτρωμα!

 

Οι μεγάλες απεργιακές συγκεντρώσεις την Πέμπτη 10 Ιούνη σε όλη τη χώρα έστειλαν μήνυμα σε κυβέρνηση και εργοδοσία ότι δε θα δεχτούμε να γίνουμε σκλάβοι τον 21ο πρώτο αιώνα.

Η τεράστια συμμετοχή στην απεργία, οι χιλιάδες απεργοί, οι νέοι και όλοι όσοι για πρώτη φορά απέργησαν δίνουν δύναμη για κλιμάκωση με νέα Απεργία στις 16 Ιούνη, μέρα ψήφισης του νομοσχεδίου. Για να θεριέψει και άλλο η απαίτηση να μην ψηφιστεί το νομοσχέδιο που τσακίζει τη ζωή μας, καταργεί το 8ωρο που με αγώνες και αίμα κατακτήθηκε, φέρνει απλήρωτες υπερωρίες, 10ωρη και 12ωρη δουλειά, καταργεί την Κυριακή Αργία, βάζει νέα εμπόδια στη συνδικαλιστική δράση, χτυπάει την απεργία! Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι που διευθετούν το ωράριο, καταργούν τις ΣΣΕ, οι αντεργατικοί νόμοι αυτής και της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ πχ ο απεργοκτόνος νόμος Αχτσιόγλου, ο νόμος της διευθέτησης με 12ωρη δουλειά για τους νοσοκομειακούς, οι νόμοι του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, ο νόμος Χρυσοχοϊδη για τις διαδηλώσεις κλπ.

Κανείς να μην ξεγελαστεί ότι αυτοί που φτιάχνουν αντεργατικούς νόμους θα νοιαστούν για τη ζωή μας. Αυτοί θέλουν να δουλεύουμε από το πρωί με βράδυ για ψίχουλα, απλήρωτοι, διαλύοντας την υγεία μας για να γεμίζουν οι τσέπες των λίγων, για να κάνουν τις ορέξεις της μεγαλοεργοδοσίας. Για να αυγατίζουν τα κέρδη τους με τον δικό μας ιδρώτα.

Τα μέτρα που προωθούν δεν είναι πρόοδος όπως ψευδώς λένε. Είναι σύγχρονη σκλαβιά!

Δεν είναι σύγχρονο και προοδευτικό να ζητάς από τους εργαζόμενους γονείς να δουλεύουν απλήρωτα παραπάνω δήθεν για να παίρνουν ρεπό να βλέπουν τα παιδιά τους, τους φοιτητές για να μπορούν να σπουδάσουν, τους συγγενείς και τους ίδιους τους ασθενείς για να αναρρώσουν…Σήμερα που η εξέλιξη της επιστήμης και της τεχνολογίας έχουν αυξήσει την παραγωγικότητα θα πρέπει να δουλεύουμε λιγότερο και όχι να λιώνουμε απλήρωτοι ή με μισθούς πείνας ακόμη περισσότερες ώρες! Για 5μερο-7ωρο-35ωρο, για ΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς, για ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας!

Με τον αγώνα μας μαζικά και οργανωμένα με τα συνδικάτα μας, με επίκεντρο τις δικές μας ανάγκες μπορούμε να έχουμε ανατροπές προς όφελος της ζωής μας.

Είναι ώρα ευθύνης για όλους μας! Στις 16 Ιούνη να δυναμώσει το απεργιακό ποτάμι κόντρα στο κλίμα εφησυχασμού και ηττοπάθειας της ξεπουλημένης ηγεσίας της ΓΣΕΕ. Κόντρα στη λογική «θα λογαριαστούμε μετά» που προωθούν πολιτικές δυνάμεις και κόμματα του κεφαλαίου.

Η δύναμη και το δίκιο είναι με το μέρος μας. Είναι με τους πολλούς. Είναι με τους ανθρώπους της δουλειάς και του μόχθου!

Δεν συμβιβαζόμαστε ! Δεν υποχωρούμε ! Να αποσυρθεί ΤΩΡΑ το εργοδοτικό νομοσχέδιο !

ΟΛΟΙ στον ΑΓΩΝΑ. Όλοι στις 16 Ιούνη στην ΑΠΕΡΓΙΑ

Περισσότερα

Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής: Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα

Το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Ν. Αττικής και εργαζομένων Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας, εκφράζει την αλληλεγγύη...

Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων – Ιδιωτ. Υπαλλήλων Χίου: Κάλεσμα υπεράσπισης της Κυριακής Αργίας

 ΚΑΛΕΣΜΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ ΛΑΣΤΙΧΟ ΩΡΑΡΙΑ -ΛΑΣΤΙΧΟ ΖΩΗ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΧΑΡΙΣΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ Το...

Ομοσπονδία Φαρμάκου: Για τον αποκλεισμό των εργαζομένων του ΙΦΕΤ από το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας

Η Ο.Ε.Φ.Σ.Ε.Ε. στηρίζει το Σωματείο Εργαζομένων Ι.Φ.Ε.Τ., μέλος μας, για το αυτονόητο αίτημα να...