Εργατικό Κέντρο Πειραιά: Δεν θα ανεχτούμε άλλους νεκρούς συναδέλφους για τα κέρδη των εργοδοτών

Δημοσιεύτηκε στις

ΟΧΙ άλλοι νεκροί για τα κέρδη τους!

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πειραιά καταγγέλλει το νέο εργοδοτικό έγκλημα που έγινε σήμερα στο πλοίο «Blue Star Chios» με θύμα έναν 20χρονο καθαριστή μηχανής, με μόλις 15 μέρες στη δουλειά, ο οποίος εγκλωβίστηκε σε υδατοστεγή συρόμενη πόρτα στο ισόγειο γκαράζ του πλοίου.

Απαιτούμε να διερευνηθούν όλα τα αίτια που οδήγησαν στον τραγικό θάνατο του συναδέλφου. Δεν θα δεχθούμε σαν κανονικότητα να φεύγουμε για δουλειά και  να μην ξέρουμε αν θα γυρίσουμε σπίτια μας.

Κάθε τρεις μέρες μετράμε και έναν νεκρό εργάτη. Δεν φταίει η κακιά η ώρα. Φταίει η  αντεργατική πολιτική, που εφαρμόζει τόσο η σημερινή, όσο και οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Που έχουν κάνει κουρελόχαρτο τα μέτρα για την υγειά και την ασφάλεια στους χώρους δουλειάς, που έχουν αφήσει υποστελεχωμένους τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, την ίδια στιγμή που η εντατικοποίηση βαράει κόκκινο.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια, τους συναδέλφους και τους οικείους του.

Στηρίζουμε την 24ωρη απεργία που έχουν προκηρύξει τα σωματεία μέλη μας ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΝΕΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ για το συγκεκριμένο πλοίο.

Προκηρύσσουμε νέα 24ωρη απεργία στα πλοία της ακτοπλοΐας στο λιμάνι του Πειραιά για αύριο 25/9 από τις 00.01 έως τις 23.59 ξεκαθαρίζοντας πως δεν θα ανεχτούμε άλλους νεκρούς συναδέλφους για τα κέρδη των εργοδοτών .

Την 1η του Οκτώβρη κανείς να μην πάει για δουλειά! Όλη στην απεργία και στην συγκέντρωση του ΕΚΠ στις 10.00 στην πλατεία Δημοτικού Θεάτρου.

Δεν είμαστε μηχανές, είμαστε άνθρωποι.

Περισσότερα

Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου ΠΕΙΡΑΙΑ “ΜΕΤΑΞΑ”: Για την κυβερνητική φιέστα

Για την κυβερνητική φιέστα  Άλλη μια φιέστα, παρουσία μάλιστα του πρωθυπουργού, έστησε η διοίκηση, με...

Σωματείο Καθαριστριών Αθήνας: Κοροϊδία χωρίς τέλος ΜΑΠ ανύπαρκτα, 3ετίες θαμμένες και δικαιολογίες της ντροπής στο Δήμο  Χαλανδρίου

Στη χθεσινή παρέμβαση του Σωματείου Σχολικών Καθαριστριών/ών Αθήνας στον Δήμο Χαλανδρίου, μαζί με συναδέλφισσες...

Εργατικό Κέντρο Σάμου: Το Σάββατο 4/4 ξεκινάει η Πανελλαδική Σύσκεψη του Π.Α.ΜΕ. στην Καισαριανή

Το Σάββατο 4/4 ξεκινάει η Πανελλαδική Σύσκεψη του Π.Α.ΜΕ. στην Καισαριανή Με συμμετοχή ρεκόρ μέχρι...