Εργατικό Κέντρο Πειραιά: Στηρίζουμε τις απεργιακές κινητοποιήσεις της Πανελλήνιας Ένωσης Πληρωμάτων Ρυμουλκών και Ναυαγοσωστικών

Δημοσιεύτηκε στις

Το Εργατικό Κέντρο Πειραιά στηρίζει τις απεργιακές κινητοποιήσεις της Πανελλήνιας Ένωσης Πληρωμάτων Ρυμουλκών και Ναυαγοσωστικών (ΠΕΠΡΝ), τους συναδέλφους ναυτεργάτες, στον αγώνα τους για αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, για την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με αυξήσεις στο επίπεδο των σύγχρονων αναγκών.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα που δίνουν τα πληρώματα ήδη αυτές τις μέρες, αλλά και στην κλιμάκωση του, με νέα 48ωρη απεργία που αποφάσισαν για το Σάββατο 13/12/25 και Κυριακή 14/12/25. Απέναντι στην εργοδοσία και στην πολιτική της τωρινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων που τσακίζει εργατικά-λαϊκά δικαιώματα κάνοντας κουρελόχαρτα τις ΣΣΕ, που αφήνει εκτεθειμένους τους εργαζόμενους με ελλιπή μέτρα ασφάλειας και υγείας στους χώρους δουλειάς.Που εντατικοποιεί την εργασία με νομοσχέδια για 13ωρα, που γονατίζει τις οικογένειές μας από την ακρίβεια, μετατρέποντας τη ζωή σε αγώνα επιβίωσης.

Να δώσουν λύση, εδώ και τώρα, στα ναυτεργατικά προβλήματα κυβέρνηση-ΥΕΝ-εφοπλιστές που παίζουν με τις ανάγκες και την ασφάλεια των εργαζομένων μπροστά στη διασφάλιση και αύξηση των κερδών τους.

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα που στηρίζουν τη στροφή στην πολεμική οικονομία με τους υπέρογκους προϋπολογισμούς για τους ΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς και ανταγωνισμούς, προετοιμάζονται για νέες πολεμικές συγκρούσεις για την πρωτοκαθεδρία στην οικονομία. Κόβοντας από τις κοινωνικές δαπάνες και τις λαϊκές ανάγκες,δίνοντας δις € και φοροαπαλλαγές σε εφοπλιστές, τράπεζες και καπιταλιστές της πολεμικής βιομηχανίας.

Η λύση βρίσκεται στην οργάνωση του αγώνα, στη συλλογική διεκδίκηση μέσα από τα σωματεία μας! Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας!

Περισσότερα

Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς: Καταγγελία για παράνομη απογευματινή εργασία στο Κ.Υ Μαρκόπουλου

Καταγγέλλουμε τη Διοίκηση της 1ης Υ.Πε., η οποία για άλλη μία φορά προσπαθεί να...

Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών: Σχόλιο για τη πραξικοπηματική συγκρότηση του ΔΣ από ΔΑΚΕ – ΔΗ.ΣΥ στον ΣΕΠΕ Ημαθίας

ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ.  Στην χθεσινή συγκρότηση...

ΕΛΜΕ Πειραιά: Να δοθεί άμεσα η έκτακτη οικονομική ενίσχυση στα σχολεία του Πειραιά που είναι εξεταστικά (και βαθμολογικά) κέντρα

Να δοθεί άμεσα η έκτακτη οικονομική ενίσχυση από το Δήμο Πειραιά στα σχολεία (ΓΕΛ-ΕΠΑΛ)...