Εργατικό Κέντρο Πειραιά : Στηρίζουμε τη κινητοποίηση της ΕΛΜΕ Πειραιά στις 14.30 στο Δημοτικό Θέατρο

Δημοσιεύτηκε στις

Με αφορμή την καταγγελία της ΕΛΜΕ για την διοργάνωση Διημερίδας με θέμα: “Η προσφορά των Ιδιωτικών Σχολείων στην Εκπαίδευση-Παρόν και Μέλλον”, στην οποία προχωρά ο Διευθυντής  Β/θμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πειραιά στηρίζει την σημερινή κινητοποίηση της ΕΛΜΕ στις 14.30 στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, ενάντια σε αυτήν την πρωτοφανή και επικίνδυνη απόφαση.

Την στιγμή που όλη η χώρα βρίσκεται στο πόδι μετά το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών, στο οποίο αναδείχθηκαν οι δολοφονικές ευθύνες του κράτους και όλων των κυβερνήσεων, την ίδια στιγμή πραγματοποιείται με την συμβολή του ΥΠΠΕΘ, αυτή η ημερίδα ενάντια επί της ουσίας στην δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση για όλους.

Οι μεταφορές, η υγεία, το ρεύμα, το νερό γίνονται βορρά στην κερδοφορία των μονοπωλίων, των ιδιωτικών εταιριών, του ίδιου του κράτους. Κριτήριο κάθε φορά είναι τα κέρδη και όχι η κάλυψη των αναγκών της μεγάλης πλειοψηφία του λαού.

Το ίδιο προσπαθούν να κάνουν εδώ και χρόνια στην παιδεία. Υπεράριθμα τμήματα στα δημόσια σχολεία, κτήρια επικίνδυνα για την ασφάλεια των μαθητών, ελλείψεις καθηγητών, είναι μερικά μόνο από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η σχολική κοινότητα.

Εδώ και μέρες όλοι οι μαθητές της χώρας είναι στο δρόμο και διεκδικούν μαζί με τους εργαζόμενους ζωή με δικαιώματα, ζωή ανάλογη των δυνατοτήτων της γενιάς τους, ζωή σαν θαύμα και όχι από θαύμα, ζωή που δεν θα λογαριάζεται σαν κόστος. Ένα σχολείο που να μορφώνει και όχι να εξοντώνει, ένα σχολείο δημόσιο και δωρεάν για όλους.

Στεκόμαστε στο πλευρό των μαθητών και των καθηγητών τους.

Καλούμε τα σωματεία μέλη μας, τους εργαζόμενους, μαθητές, φοιτητές, συνταξιούχους του Πειραιά να δώσουμε το παρόν στην σημερινή κινητοποίηση της ΕΛΜΕ, στις 14:30 έξω από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Να καταδικάσουμε και στην πράξη την απαράδεκτη πρωτοβουλία του Διευθυντή της Β/θμιας Εκπαίδευσης Πειραιά και του ΥΠΠΕΘ.

Περισσότερα

Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής: Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα

Το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Ν. Αττικής και εργαζομένων Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας, εκφράζει την αλληλεγγύη...

Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων – Ιδιωτ. Υπαλλήλων Χίου: Κάλεσμα υπεράσπισης της Κυριακής Αργίας

 ΚΑΛΕΣΜΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ ΛΑΣΤΙΧΟ ΩΡΑΡΙΑ -ΛΑΣΤΙΧΟ ΖΩΗ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΧΑΡΙΣΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ Το...

Ομοσπονδία Φαρμάκου: Για τον αποκλεισμό των εργαζομένων του ΙΦΕΤ από το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας

Η Ο.Ε.Φ.Σ.Ε.Ε. στηρίζει το Σωματείο Εργαζομένων Ι.Φ.Ε.Τ., μέλος μας, για το αυτονόητο αίτημα να...