Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πειραιά στηρίζει τον αγώνα των Ενώσεων Γονέων Πειραιά και τα δίκαια αιτήματά τους που έθεσαν στην συνάντηση στις 23/9 στην Διευθύντρια της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά.
Η αντιεκπαιδευτική πολιτική που υλοποιεί η σημερινή κυβέρνηση σε συνέχεια των προηγούμενων, έχει ως αποτέλεσμα να συνεχίζονται και να οξύνονται τα σοβαρά προβλήματα λειτουργίας των σχολείων. Μερικά από αυτά είναι τα κενά δασκάλων, των δασκάλων ολοήμερου, των ειδικοτήτων, της παράλληλης στήριξης, οι συγχωνεύσεις τμημάτων, η συνολική υποχρηματοδότηση. Τα παραπάνω, είναι μέρος του συνόλου των προβλημάτων που αντιμετωπίζει καθημερινά η εκπαιδευτική κοινότητα και έχουν ως αντίκτυπο να δυσχεραίνουν την εκπαιδευτική διαδικασία παράλληλα με την δύσκολη κατάσταση που έχει δημιουργήσει η ασκούμενη πολιτική στην λαϊκή οικογένεια.
Κράτος, κυβερνήσεις, υπουργείο, αντιμετωπίζουν την εκπαίδευση ως κόστος, για αυτό και κάθε χρόνο τα προβλήματα μεγαλώνουν.
Όπως πάντα, το Εργατικό Κέντρο Πειραιά θα είναι μαζί στον αγώνα αυτό που δίνουν οι Ενώσεις Γονέων Πειραιά, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί για ένα σχολείο στο ύψος των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, με δωρεάν δημόσια παιδεία για όλους.