Εργατικό Κέντρο Πειραιά :Προσπάθεια τρομοκράτησης του δικαιώματος της απεργίας

Δημοσιεύτηκε στις

Το Εργατικό Κέντρο Πειραιά καταγγέλλει την προσπάθεια τρομοκράτησης του δικαιώματος της απεργίας των συνδικάτων των εργαζομένων, από την κυβέρνηση.

Καταδικάζουμε την στάση του υπουργείου Ναυτιλίας, του Α’ Λιμενικού Τμήματος Πειραιά, που αποδίδει κατηγορία μέσω της δικογραφίας, που έχει σχηματιστεί κατά της ΠΕΝΕΝ και του προέδρου της περί «παρακώλησης συγκοινωνιών» την 10η Ιούνη 2021.

Η κατηγορία αυτή στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, ημέρα πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας προκηρυγμένη από την ΓΣΕΕ, το ΕΚΠ, την ΠΝΟ και όλα τα ναυτεργατικά σωματεία του Πειραιά ενάντια στην αντιλαϊκή αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, για την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, στόχο έχει να φοβίσει και να τρομοκρατήσει συνολικά το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα.

Είναι γελασμένοι αν πιστεύουν ότι με τέτοιες μεθόδους, οι εργαζόμενοι στον Πειραιά και σε ολόκληρη τη χώρα θα υποχωρήσουν από την οργάνωση της πάλης τους και του αγώνα για καλύτερες συνθήκες δουλειάς, αυξήσεις στους μισθούς, δουλειά με δικαιώματα, υπογραφή ΣΣΕ.

Η δύναμη των εργαζόμενων είναι η αλληλεγγύη, η ελπίδα βρίσκεται στον αγώνα ενάντια στην πολιτική του κεφαλαίου και των κυβερνήσεων του.

Δεν τρομοκρατούμαστε!!

Καλούμε τα σωματεία μέλη μας να καταδικάσουν με όλους τους τρόπους αυτές τις πρακτικές. Να δυναμώσουν ακόμα περισσότερο την πάλη τους και τον αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Περισσότερα

Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής: 28 Μάρτη Όλοι στη Γενική συνέλευση του σωματείου μας

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ, ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 28 Μαρτίου 2026 στις 10:30 Στα...

Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής: Για την κινητοποίηση στο περιφερειακό συμβούλιο

ΜΕ ΧΛΕΥΑΣΜΟ ΚΑΙ ΧΥΔΑΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ, ΑΠΑΝΤΗΣΕ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΣΤΑ...