Εργατικό Κέντρο Πειραιά: Ομόφωνο ψήφισμα της γενικής συνέλευσης για τις συνδικαλιστικές διώξεις

Την ώρα που απ’ άκρη σ’ άκρη σε όλη την χώρα υπάρχει δυσαρέσκεια, αγανάκτηση και ετοιμάζεται, οργανώνεται από εργατικά σωματεία, ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα απεργιακή απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης, Ε.Ε στις 28 Φλεβάρη, την ίδια ώρα κυβέρνηση και εργοδοσία σέρνουν πρωτοπόρους αγωνιστές – συνδικαλιστές στα δικαστήρια όπως του Προέδρου του ΕΚΠ Μάρκου Μπεκρή κατηγορούμενο για τις απεργιακές κινητοποιήσεις που έγιναν μετά το εργοδοτικό έγκλημα εν ώρα εργασίας του Δημήτρη Δαγκλή  το 2021.

Καταλαβαίνουμε την αγωνία και τον φόβο των κυβερνήσεων και της εργοδοσίας που έχουν μπροστά στην οργάνωση των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς με αιτήματα που θα βάζουν στο στόχαστρο τον πραγματικό ένοχο που δεν είναι άλλος από τα κέρδη τους που καταπιέζουν την ικανοποίηση των αναγκών μας.

Καταγγέλλουμε τις διώξεις του προέδρου του ΕΚΠ, του Β’ Αντιπροέδρου αλλά και τις παράνομες απολύσεις πρωτοπόρων συνδικαλιστών όπως του Προέδρου του επιχειρησιακού σωματείου του ομίλου ΠΕΙΦΑΣΥΝ αλλά και του γραμματέα του σωματείου ΣΕΟΔ.

Η απάντηση μας θα είναι ακόμα αποφασιστική απέναντι στην προσπάθεια τρομοκράτησης. Δηλώνουμε ότι είμαστε στο πλευρό τους.

ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΜΑΣΤΕ

Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Εύβοιας: Για την Εργατική Πρωτομαγιά

Με αισιοδοξία και μαχητικότητα οι εργαζόμενοι της Εύβοιας τιμήσαμε την Εργατική Πρωτομαγιά, στις συγκεντρώσεις...

Ομοσπονδία Φαρμάκου: Για την Εργατική Πρωτομαγιά