Εργατικό Κέντρο Πειραιά: Ομόφωνο ψήφισμα της γενικής συνέλευσης για την κινητοποίηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο την 1η Μάρτη

Το συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Πειραιά μπροστά στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου την 1η Μαρτίου 2024 στο Κερατσίνι επικυρώνει την απόφαση του Δ.Σ. του Ε.Κ. για συμμετοχή και κάλεσμα σε κινητοποίηση την ημέρα διεξαγωγής του, στις 15.00 στο πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα Μερκούρη» του δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας.

Η σημερινή περιφερειακή αρχή Αττικής, όπως και οι προηγούμενες, συμφωνώντας με την πολιτική των κυβερνήσεων και της Ε.Ε. έχει την ευθύνη για μια σειρά προβλήματα που απασχολούν τόσο τους εργαζόμενους στον Πειραιά όσο και τους κατοίκους της περιοχής.

Τις επιπτώσεις της πολιτικής που βάζει πάνω από τις ζωές μας τα κέρδη του κεφαλαίου τις ζούμε καθημερινά με τραγικά αποτελέσματα μέσα και έξω από τους χώρους δουλειάς, σε κάθε γειτονιά του Πειραιά.

• Η ανάπτυξη στο λιμάνι με την επέκταση του κινεζικού μονοπωλίου και την υλοποίηση του masterplan μοναδικό στόχο έχει την γιγάντωση των κερδών της Cosco σε βάρος των εργαζομένων στο λιμάνι, των ναυτεργατών, των κατοίκων της περιοχής και του περιβάλλοντος. Η ανάπλαση στον δήμο του Πειραιά, δεν υπηρετεί σε καμία περίπτωση τις καθημερινές ανάγκες των κατοίκων και των εργαζομένων. Αποτελεί τη βιτρίνα, πεδίο κερδοφορίας μερίδας του κεφαλαίου στον τουρισμό, τη ναυτιλία, το εμπόριο. Την ώρα που οι εργαζόμενοι σ αυτούς τους κλάδους στενάζουν για να τα βγάλουν πέρα.
  • Τα καζάνια του θανάτου στο Πέραμα και της OilOne στη Δραπετσώνα που ανενόχλητα σπέρνουν καρκίνο χρόνια τώρα, ενώ το ενδεχόμενο ενός βιομηχανικού ατυχήματος μεγάλης έκτασης πλανάται πάνω από σχολεία, πάρκα, χώρους άθλησης και σπίτια που βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από αυτά αλλά και για την ευρύτερη περιοχή.
  • Η δημιουργία νέας μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων στο Σχιστό Κερατσινίου θα αποτελεί μια νέα υγειονομική βόμβα στην ήδη επιβαρυμένη περιοχή μιας και μιλάμε για τη δημιουργία εργοστασίου που θα επεξεργάζεται τόνους σκουπιδιών μερικές εκατοντάδες μέτρα από σπίτια και σχολεία της περιοχής.
  • Η κατάσταση των Κέντρων Υγείας πάει από το κακό στο χειρότερο λόγω της υποχρηματοδότησης και της υποστελέχωσης, της έλλειψης προσωπικού, ώστε να μπορούν να καλύψουντις ανάγκες των κατοίκων και των εργαζομένων στην Πρωτοβάθμια Περίθαλψη.
  • Η έλλειψη αντιπλημμυρικού σχεδιασμού και έργων έχει ως αποτέλεσμα με τις πρώτες βροχές να πλημμυρίζουν δρόμοι, γειτονιές, με τον φόβο σε μια μεγάλη καταιγίδα της υπερχείλισης του Κηφισού με ανυπολόγιστες επιπτώσεις μιας και δεν γίνονται τα απαραίτητα έργα συντήρησης σε αυτόν.

Όλα τα παραπάνω αλλά και άλλα ζητήματα που θέτουν εργατικά σωματεία και φορείς της περιοχής του ευρύτερου Πειραιά επιβάλλουν άμεση λύση. Οι ζωές μας βρίσκονται πάνω από τα κέρδη των λίγων. Αυτό απαιτεί οργάνωση του αγώνα και καθημερινή πάλη ενάντια στην πολιτική που υλοποιούν η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις αλλά και διαχρονικά οι περιφερειακές και δημοτικές αρχές ως προέκταση του κεντρικού αστικού κράτους.

Καλούμε την 1η Μάρτη στις 15.00 τους εργαζόμενους του Πειραιά, τα σωματεία μέλη του Εργατικού Κέντρου, τη νεολαία της περιοχής στη συγκέντρωση και κινητοποίηση έξω από το χώρο που θα διεξάγεται το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, στο Κερατσίνι (πολιτιστικό κέντρο Μελίνα Μερκούρη, Εμμ. Μπενάκη 70).

Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Εύβοιας: Για την Εργατική Πρωτομαγιά

Με αισιοδοξία και μαχητικότητα οι εργαζόμενοι της Εύβοιας τιμήσαμε την Εργατική Πρωτομαγιά, στις συγκεντρώσεις...

Ομοσπονδία Φαρμάκου: Για την Εργατική Πρωτομαγιά

Η Ομοσπονδία μας χαιρετίζει τη μεγάλη συμμετοχή των εργαζομένων και στον κλάδο μας στην...