Σάββατο, 4 Ιουλίου

Εργατικό Κέντρο Πειραιά : Όλοι στο συλλαλητήριο στις 25 Γενάρη στην Αθήνα

image_pdfimage_print

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ ΚΑΙ 120 ΦΟΡΕΙΣ ΣΤΙΣ 25 ΓΕΝΑΡΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Το Εργατικό Κέντρο Πειραιά καλεί τα σωματεία μέλη του, όλους τους εργαζόμενους του Πειραιά, τους μικρούς αυτοαπασχολούμενους, τη νεολαία να δώσουν μαχητικό παρών στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ στην Αθήνα το Σάββατο 25 Γενάρη 2020.

Το τελευταίο διάστημα και πιο συγκεκριμένα από τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Λάρυμνα, μετά από κάλεσμα του Συνδικάτου Μετάλλου Φθιώτιδας, τα πράγματα αντί να έχουν βελτιωθεί έχουν χειροτερέψει κατά πολύ. Μέσα στις γιορτές οι εργαζόμενοι ήταν απλήρωτοι, κάτι το οποίο έχει σοβαρό αντίκτυπο και στις τοπικές κοινωνίες.

Καλούμε κάθε εργαζόμενο να αγκαλιάσει αυτόν τον αγώνα. Ο αγώνας ενάντια στην εκποίηση της ΛΑΡΚΟ, ο αγώνας για τη διασφάλιση της λειτουργίας της και των θέσεων εργασίας, ο καθημερινός αγώνας για την προστασία της ζωής και της υγείας των εργαζομένων, ο αγώνας για συλλογική σύμβαση, για μόνιμη και σταθερή εργασία, για συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα είναι αγώνας όλων μας.

Δεν διαφέρει καθόλου από τον αγώνα που δίνει ο καθένας μας όπου κι αν εργάζεται με όποια σχέση εργασίας και αν εργάζεται. Το πλατύ μέτωπο στήριξης των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ που έχει ήδη διαμορφωθεί μπορεί και πρέπει να γιγαντωθεί, μπορεί να αποτελέσει αφετηρία για ενιαίους μαχητικούς αγώνες με γνώμονα τα συμφέροντα των εργαζομένων σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς.

Καλούμε όλα τα Σωματεία του Πειραιά (κλαδικά και επιχειρησιακά) να πάρουν απόφαση συμμετοχής και στήριξης στο συλλαλητήριο, εκφράζοντας γνήσια ταξική αλληλεγγύη.

Καλούμε κάθε σωματείο, κάθε συνδικαλιστή, κάθε συνάδελφο να συνδράμει με κάθε μέσο για την επιτυχία του συλλαλητηρίου το Σάββατο 25 Γενάρη στην Αθήνα.

Η Διοίκηση

Comments are closed.